Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la Caransebeș

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la Caransebeș

Album foto
Sărbătoare pentru studenții și elevii teologi din Caransebeș în ziua de prăznuire a ocrotitorilor școlilor teologice
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi elevii seminarişti de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, precum şi studenţii teologi ai Secției de Teologie Ortodoxă-Didactică din Caransebeș, alături de numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

Sfânta slujbă a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături fiind un numeros sobor de preoţi şi diaconi. La momentul potrivit foarte mulţi teologi și credincioși s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

„Îi felicităm de ziua ocrotitorilor învățământului teologic din întreaga Ortodoxie, pe cei care mărturisesc pe Mântuitorul Iisus Hristos de la catedră în fața celor ce vor să pășească în misiunea preoțească. Îi felicităm de asemenea pe toți învățăceii noștri, pe toți ucenicii din școlile de teologie din Caransebeș, cei care au ales aceste școli vocaționale, fie Seminarul «Episcop Ioan Popasu», fie Secția de Teologie Didactică. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră și-L rugăm să ne ajute să continuăm această misiune sfântă și nobilă de a-L propovădui pe Hristos de la amvon și de la catedră, cu timp și fără timp. Trebuie să fim împreună în unitate de credință și de neam așa cum au fost în unitate de credință, în secolul de aur al Bisericii, sfinții trei ierarhi, Vasile, Grigorie și Ioan”, a arătat Părintele Episcop Lucian.

La momentul chinonicului, cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Pătruț Bănăduc, profesor la Seminarul Teologic din Caransebeș.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit iconom pe părintele Petru Vasilescu, administrator al Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, iar pe părintele Ioan Moise Sârbu, pedagogul Seminarului, ierarhul la hirotesit duhovnic și sachelar.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi și studenți de la instituțiile de învățământ teologic din Caransebeș, coordonat de părintele profesor Petru Paica.


Data: 31 ianuarie 2018 • Vizualizări: 1082