Schitul Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a serbat hramul

Schitul Feneș din Episcopia Caransebeșului și-a serbat hramul

Album foto
Sute de credincioși și-au îndreptat pașii spre Schitul Feneș din județul Caraș-Severin, pentru a participa la Sfânta Liturghie, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Nectarie de la Eghina, ocrotitorul schitului
Autor: Serviciul Prezidial
Sute de credincioși și-au îndreptat pașii spre Schitul Feneș din județul Caraș-Severin, pentru a participa la Sfânta Liturghie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, ocrotitorul schitului. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, într-un foișor special amenajat în incinta aşezământului. În cadrul Sfintei Liturghii, mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul adresat credincioșilor, părintele Constantin Timiș a tâlcuit învățăturile ce se desprind din pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, care relatează despre învierea fiicei lui Iair. Totodată părintele vicar a evidențiat viața și minunile Sfântului Nectarie Taumaturgul, rugându-l să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru tămăduirea bolilor sufletești și trupești și pentru mântuirea sufletelor noastre.

La finalul Sfintei Liturghii toți credincioșii prezenți au fost invitați să participe la o agapă frățească oferită din partea obștii monahale în curtea schitului.

Schitul Feneş a luat fiinţă la iniţiativa părintelui Constantin Bertea, vicar administrativ al Episcopiei Caransebeşului, în anul 2001 prin osteneala monahiei Macrina Vieriu. Lucrările au început cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeşului. În scurt timp s-a reuşit amenajarea unui paraclis, a unui corp de chilii, trapeză şi a unei anexe gospodăreşti. Începând cu luna septembrie a anului 2008, aşezământul a fost transformat în schit de călugări, obştea monahală existentă depunând eforturi de finalizare a bisericii.

Cadrul natural înconjurat de păduri de fag şi brad oferă un cadru prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

Data: 10 noiembrie 2014 • Vizualizări: 964