Schitul Petroșnița își va sărbători hramul

Schitul Petroșnița își va sărbători hramul
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Schitul Petroșnița își va sărbători hramul
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va afla la Schitul Petroșnița, care își va sărbători hramul. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul va binecuvânta altarul de vară al schitului, urmând a săvârși în continuare Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Schitul „Înălţarea Sfintei Cruci” îşi are începutul în urmă cu şase ani, când ÎPS Mitropolit Laurenţiu Streza, pe atunci episcop al Caransebeşului a săvârşit slujba punerii pietrei de temelie, chiar în ziua hramului, 14 septembrie 2005.

Lucrările de construcţie au fost începute în anul 2006, sub oblăduirea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. După ce a s-a zidit o casă pentru obştea mănăstirii, s-a trecut la zidirea bisericii, folosindu-se ca material principal piatra.

În 11 decembrie 2010, când Biserica îi serbează pe doi cuvioşi stâlpnici, Sfântul Daniil şi Sfântul Luca cel Nou, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit slujba binecuvântării lăcaşului de cult închinat Înălţării Sfintei Cruci, oferind cu această ocazie şi al doilea hram, pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, a cărui prăznuire se face în data de 12 decembrie.

Data: 11 septembrie 2018 • Vizualizări: 1208