Schitul Poiana Mărului din Episcopia Caransebeșului și-a cinstit ocrotitorul

Schitul Poiana Mărului din Episcopia Caransebeșului și-a cinstit ocrotitorul

Album foto
Schitul Poiana Mărului din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul miercuri, 24 iunie, când Biserica Ortodoxă face pomenire Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul
Autor: Serviciul Prezidial
Schitul Poiana Mărului din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul miercuri, 24 iunie, când Biserica Ortodoxă face pomenire Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea a început încă din ajun, când, potrivit unei frumoase tradiții, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Mărul a fost adusă în procesiune la schit. În ziua hramului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a sfințit noua catapeteasmă a bisericii mănăstirești, apoi, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară special amenajat. La Sfânta Liturghie au fost prezenți copii înveşmântaţi în straie populare, alături de numeroși credincioși de pe Valea Bistrei, autorități locale, dar și foarte mulți pelerini din alte zone ale Banatului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Contrast” din Timișoara. După oficierea sfintelor slujbe, tuturor pelerinilor prezenți li s-a oferit o agapă frățească.

„Sperăm că acest hram să rămână o tradiție frumoasă în Eparhia Caransebeșului și întotdeauna la 24 iunie, preoții și credincioșii să-și îndrepte pașii spre acest așezământ monahal. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi de sărbătoare și Îl rugăm să îi binecuvinteze pe toți pelerinii, pe toți preoții și credincioșii care astăzi s-au înălțat duhovnicește la Sfânta Liturghie și au gustat din Cuvântul lui Dumnezeu, din Harul Sfântului Duh și foarte mulți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica Schitului Poiana Mărului, cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a fost târnosită în ziua de 24 iunie 2008 de către Preasfinţitului Părinte Lucian. Actualmente osteneala vieţuitoarelor se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a ansamblului monahal și peisagistic, precum și a atelierelor de pictură, broderie și croitorie. Atât corpul vechi de chilii, cât și noua construcție, vor dobândi la finalizare și o latură filantropică, destinată copiilor abandonați. Cadrul natural şi aerul curat oferă pelerinului şi turistului momente de înălţare sufletească şi sănătate trupească în tinda schitului de la Poiana Mărului.


Data: 24 iunie 2015 • Vizualizări: 870