Schitul Poiana Mărului în haine de sărbătoare

Schitul Poiana Mărului în haine de sărbătoare

Album foto
La praznicul „Preasfintei Treimi”, a doua zi de Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Schitul Poiana Mărului
Autor: Serviciul Prezidial
Sărbătoarea a început în ajun, la orele după-amiezii, cu tradiţionalul pelerinaj a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru la biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” situată în incinta aşezământului monahal. Numeroși credincioși din localitatea Măru, precum și pelerini veniți la hramul schitului Poiana Mărului, însoțesc în fiecare an icoana făcătoarea de minuni a Maicii Domnului la biserica mănăstirii, apoi participă cu evlavie și smerenie la slujbele oficiate cu prilejul hramului.

În ziua praznicului, la orele dimineţii, Preasfinţitul Lucian a fost întâmpinat la poarta mănăstirii de copii înveşmântaţi în straie populare, alături de numeroși credincioși de pe Valea Bistrei. Ierarhul a sfinţit şi binecuvântat o troiţă, ridicată la intrarea aşezământului monahal, apoi, într-un altar de vară, special amenajat, a oficiat Sfânta Litughie. La finalul acesteia, chiriarhul, înconjurat de soborul de preoţi slujitori, a pus piatra de temelie pentru noul paraclis de iarnă al mănăstirii cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi şi credincioase de pe Valea Bistrei, alături de autorităţi civile şi militare. Toţi credincioşii prezenţi au primit din partea Preasfințitului Lucian anaforă şi iconiţe cu „Pogorârea Sfântului Duh” şi Maica Domnului. La orele după-amiezii, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost reașezată în biserica Parohiei Măru.

Biserica mănăstirii, cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, şi-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, după osteneala de doi ani de zile a monahiei stareţe Olimpiada Tiliuţă împreună cu obştea de călugăriţe care a adus binecuvântarea şi liniştea mănăstirii ortodoxe în Poiana Mărului a Văii Bistrei. Osteneala vieţuitoarelor se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a chiliilor, trapezei şi anexelor gospodăreşti. Cadrul natural şi aerul curat oferă pelerinului şi turistului momente de înălţare sufletească şi sănătate trupească în tinda mănăstirii de la Poiana Mărului.Data: 25 iunie 2013 • Vizualizări: 1018