Schitul Reșița și-a sărbătorit hramul

Schitul Reșița și-a sărbătorit hramul

Album foto
La Praznicul „Înălţării Domnului”, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale a Schitului Reşiţa, care şi-a serbat hramul
Autor: Serviciul Prezidial
La Praznicul „Înălţării Domnului”, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale a Schitului Reşiţa, care şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Aşezământului monahal. În cadrul Sfintei Liturghii chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul Alin Ioan Rada, iar la final a săvârşit o slujbă de pomenire pentru eroii şi martirii neamului românesc. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din oraşul reşedinţă de judeţ, Reşiţa, dar şi din alte zone ale ţării. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Îi felicităm pe toți cei care au devenit și s-au angajat să rămână ctitori ai acestei mănăstiri, un așezământ necesar, lângă cel mai mare oraș din eparhia noastră și pe toți cei care contribuie la dezvoltarea și la întreținerea acestuia. Sunt zece ani de când credincioși din Reșița și nu numai, la fiecare praznic al Înălțării Domnului, precum și în fiecare duminică și sărbătoare, vin aici cu bucurie să se înalțe duhovnicește și să primească Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Și astăzi, suntem în număr foarte mare și ne vom întoarce cu bucurie în familiile și casele noastre, mărturisind că Dumnezeu este cu noi și ne binecuvântează, așa cum a binecuvântat pe Apostolii Săi, când S-a înălțat de pe pământ la cer”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor.

Construcţia schitului a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioși din Reşiţa, de lucrări ocupându-se stareţul acestui aşezământ, Protosinghelul Daniel Cozmaniuc. Sfinţirea locului viitoarei biserici a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004, Sfânta Liturghie fiind oficiată de PS Dr. Laurențiu Streza - Episcopul Caransebeșului la aceea dată.


Data: 30 mai 2014 • Vizualizări: 1199