Şcoala Altfel la Moldovă Nouă

Şcoala Altfel la Moldovă Nouă
Miercuri, 3 aprilie, elevii din clasa a IV -a de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării şi elevii din clasa a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Moisei” au vizitat şi au întreprins activităţi extraşcolare la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă
Autor: Pr. Remus Căta
Miercuri, 3 aprilie, elevii din clasa a IV -a de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării, coordonaţi de doamna învăţătoare Miculescu Anica şi elevii din clasa a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Moisei”, coordonaţi de doamna profesoară de religie Luckacs Maria şi doamna dirigintă Zaberca Mariana, au vizitat şi au întreprins activităţi extraşcolare la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă.

Încă de la primele ore ale dimineţii elevii au fost prezenţi la biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă, luând parte la Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite, oficiată de către părintele protopop Bogoliub Martinovici şi părintele Iova Megheleş, unii dintre ei împărtăşindu-se cu Trupul şi Sângele lui Hristos.

La momentul cuvenit părintele protopop a adresat tinerilor un frumos cuvânt de învățătură arătând necesitatea şi importanţa Sfintei Împărtăşanii în viaţa tinerilor: „Împărtăşirea cu Preacuratele Taine este cea mai înfricoşată, cea mai bună şi cea mai Sfântă Taină. Mântuitorul spune: Cine mănâncă Trupul Meu şi bea Sângele Meu, întru Mine petrece şi Eu întru dânsul, aşadar dragi copii pentru a putea fi împreună cu Iisus Hristos trebuie să ne spovedim şi să ne împărtăşim cât mai des” a mai spus părintele protopop.

Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină. Farmecul deosebit al Paştelui este dat atât de semnificaţia religioasă, cât şi de tradiţii, astfel în a doua parte a întâlnirii a avut loc o expoziţie de lucrări practice create de către copii participanţi.

La finalul acestei întâlnirii copii au făcut şi un act de milostenie, oferindu-le celor 15 copii de la cantina socială a parohiei o masă frăţească la care au luat parte toţi tinerii şi copii celor două şcoli participante. În zilele următoare la parohia noastră aceste activităţi vor continua şi cu celelalte clase ale şcolilor din Moldova Nouă.

Data: 6 aprilie 2013 • Vizualizări: 756