Şcoala de vară „Credinţa altfel” la Băile Herculane

Şcoala de vară „Credinţa altfel” la Băile Herculane
În perioada 29 iulie - 2 august, va avea loc la Băile Herculane prima ediţie a şcolii de vară „Credinţa altfel" organizată de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeşului
Autor: Serviciul Social-Misionar
În perioada 29 iulie - 2 august, va avea loc la Băile Herculane prima ediţie a şcolii de vară „Credinţa altfel" organizată de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeşului. Vor participa 16 copii cu vârste între 10 şi 15 ani din municipiul Reşiţa, membri ai Centrului de tineret Reşiţa Montană.

Acţiunea are ca scop cunoaşterea si însuşirea de către participanţi a valorilor credinţei noastre printr-o altfel de abordare care va da posibilitatea copiilor să-şi exprime liber sentimentele şi curiozităţile specifice vârstei. În acelaşi timp se doreşte a fi o alternativă plăcută de petrecere a unor zile de vacanţă într-un mediu plăcut atractiv şi constructiv.

Activităţile de pe parcursul celor cinci zile vor fi structurate pe trei directii principale, în cadrul unui program zilnic care va axat pe rugăciune, cunoaştere şi relaxare. În primul rând copiilor le vor fi prezentate utilizând metode non-formale de învăţare, cele mai importante valori ale credinţei ortodxe în care un rol important il vor avea prezentările interactive, concursurile şi lucrul în echipă. Activităţile cu caracter religios vor avea în prim plan participarea la Sf. Liturghie, spovedirea şi împărtăşirea cu Sfintele Taine, dar şi rostirea în comun a rugăciunilor de dimineaţă şi seară, precum şi discutii cu caracter duhovnicesc.

Nu în ultimul rând, copiii vor lua parte la activităţi de relaxare şi divertisment oferite de staţiunea de pe malul Cernei, respectiv drumeţii, ştrandurile termale şi vizitarea unor obiective turistice din zonă. Proiectul se derulează în colaborare cu Asociaţia cu caracter social şi cultural „Ioan Popasu” din Caransebeş şi cu Aşezământul monahal „Naşterea Maicii Domnului" din Băile Herculane.

Data: 26 iulie 2013 • Vizualizări: 639