„Şcoala duminicală” şi colindele străbune

„Şcoala duminicală” şi colindele străbune
În duminica dinaintea Nașterii Domnului, un grup de 35 de copii au susținut un recital de colinde străbune în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” - Govândari din Reșița
Autor: Protopop Petru Berbentia
La Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” - Govândari din Reşiţa, activităţile desfăşurate cu copiii pe întreaga perioadă a anului, activităţi ce vizează apropierea celor mici de Biserică şi acumularea unor cunoştiinţe religioase dar şi de comportament creştin, se finalizează cu scurte concerte de colinde sau cântări specifice marilor sărbători. Şi în acest an, copiii pregătiţi de părintele Romulus Şandru, au încântat mulţimea credincioşilor prezenţi la rugăciune în duminica dinainte de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Astfel, după otpustul Sfintei Liturghii, preotul paroh prot. Petru Berbentia a introdus „în scenă” cei 35 de copii participanţi la acest proiect, care au cântat pe soleea bisericii, colinde străbune. Candoarea lor, dorinţa lor de a bucura pe părinţii sau bunicii prezenţi a produs emoţie şi lacrimi în ochii multor creştini prezenţi. După concert, preotul paroh a mulţumit părintelui Şandru pentru implicarea şi dăruirea cu care lucrează cu copiii, precum şi copiiilor ce vin cu atâta dragoste în fiecare duminică la biserică, apoi colindătorilor li s-au oferit cadouri de Crăciun.

Acest colind a pregătit concertul ce va fi susţinut de grupul coral „Strana Strămoşească” în ziua Marelui Praznic al Naşterii Pruncului Sfânt în ieslea din Betleem. Dumnezeu să ne ajute să putem continua activităţile cu copiii, cei ce vor ţine biserica deschisă şi stindardul Ortodoxiei înălţat, chiar şi după ce noi nu vom mai fi.

Data: 24 decembrie 2013 • Vizualizări: 566