Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa la ceas aniversar

Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa la ceas aniversar

Album foto
În 8 decembrie, Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, şi-a deschis larg porţile pentru a primi cu drag oaspeţi cu ocazia a 50 de ani de la înfiinţare
Autor: Prof. Diana Ortensia Rațiu
În 8 decembrie, Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, şi-a deschis larg porţile pentru a primi cu drag oaspeţi cu ocazia a 50 de ani de la înfiinţare. Momentul festiv a fost deschis de către părintele Petru Berbentia, protopopul Reșiței, care a răspuns cu bucurie invitaţiei doamnelor director Cristiana Schmaler şi Ileana Pomoja de a sfinţi placa comemorativă ce a fost pusă pe frontispiciul şcolii.

Prezenţa părintelui Petru Berbentia, care a şi predat Religia mulţi ani aici, este o urmare firească a excelentei colaborări ce o are şcoala, cu biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Micro III, biserică în care elevii coordonaţi de prof. Diana Raţiu şi Ilie Bădescu, desfăşoară multiple activităţi, considerând locaşul de închinare drept un adevărat „laborator” de Religie.

La dezvelirea plăcii jubiliare au asistat elevi din ciclul primar şi gimnazial, îmbrăcaţi în costume populare şi în uniforma şcolii, precum şi cadre didactice şi părinţi, unii fiind foşti elevi ai acestei şcoli. După slujba de sfinţire, elevii şcolii şi-au exprimat bucuria dar şi speranţa că şcoala lor nu o să scadă „ştacheta” niciodată, ci o să fie tot timpul un reper important al învăţământului cărăşan şi românesc.

În continuare elevii şi profesorii au primit în clase oaspeţi din alte şcoli, fiecare pregătind câte un program specific materiei predate sau abilităţilor practice: şezătoare şi concurs literar, atelier gastronomic, activităţi sportive, realizarea machetei şcolii, piesă religioasă etc.

Vivat, cresceat, floreat, şcoala noastră dragă!

1964-2014 nu sunt doar două repere cronologice, ci două date importante pentru un locaş de cultură şi educaţie. În anul 1964 pentru prima dată, pe culoarele Şcolii Gimnaziale Nr.7 din cartierul Lunca Bârzavei din Reşiţa s-a auzit clopoţelul. Era o şcoală nouă într-un cartier muncitoresc nou, dar plin de dinamism şi din ce în ce mai populat de cei ce au venit în Reşiţa pentru a câştiga o pâine pentru familia lor.

Şcoala a apărut ca o necesitate firească, pentru a oferi copiilor muncitorilor reşiţeni posibilitatea de a se educa şi de a învăţa. Şi de-alungul vremii, prin dăruirea cadrelor didactice, a „scos” elevi ce au făcut şi încă fac cinste oraşului de unde au plecat şi şcolii unde au învăţat.

În anul 2014, şcoala s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare: elevi şi profesori, deopotrivă, sărbătoresc 50 de ani de la înfiinţare. 50 de ani - mulţi, puţini? Uşori, grei? La ceas aniversar contează doar munca tuturor profesorilor şi elevilor care în timpul scurs au adus cinste şcolii prin rezulatele obţinute la diferite concursuri şi olimpiade.

Concluzia ce se impune e una singură: 50 de ani e mult, dar... ŞCOALA rămâne mereu tânără! Prin elevi, prin ostenitori, prin tot ceea ce oferă societăţii!

Data: 10 decembrie 2014 • Vizualizări: 686