Seară caritativă la Episcopia Caransebeşului

Seară caritativă la Episcopia Caransebeşului

Album foto
În sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului a avut loc spectacolul de caritate denumit sugestiv „Ecce Homo”, în reprezentarea tinerilor din Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului.
Autor: Serviciul Social-Misionar
Spectacolul a fost realizat de voluntarii Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului din cadrul sectorului social-misionar, alături de elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, precum şi de elevi din şcolile caransebeşene sub coordonarea domnului profesor Rada Petrişor şi a doamnei profesoare Bistrean Sanda.

Menirea acestui spectacol a fost strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii sociale la Complexul de servicii sociale „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeş. Alături de numărul mare de tineri prezenţi, la spectacol au participat şi conducători de instituţii şi alţi binefăcători din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, care şi-au manifestat dorinţa de a sprijini activităţiloe social-filantropice ale Eparhiei Caransebeşului.

Reprezentarea teatrală a readus în faţa celor prezenţi în număr foarte mare la Episcopia Caransebeşului, momentele Cinei cele de Taină, a rugăciunii din Ghetsimani şi a prinderii lui Iisus. Toată reprezentarea a avit ca reper exclusiv Sf. Scriptură, mai precis Evanghelia după Sf. Ap. şi Ev. Ioan şi a fost pusă în scenă în contextul perioadei Postului Mare.

Corodonatorul cleric al acestei manifestări a fost părintele consilier Călin Ianchiş, care la finalul reprezentaţiei ne-a mărturisit: „Pentru tinerii centrului nostru de voluntariat, aceste manifestări reprezintă o altă oportunitate practică de a-şi ajuta semenii mai mici din centrul nostru social. Cu toate acestea, din experienţele anterioare am văzut că aceşti tineri liceeni, din voluntari, devin şi apostoli, pentru că aduc la aceste spectacole foarte mulţi colegi de-ai lor, care astfel intră în contact cu activităţile Bisericii şi îşi exprimă dorinţa de a adera la Centrul de Voluntariat al Eparhiei noastre. Ţin deopotrivă să menţionez că astfel de manifestări se desfăşoară şi la Reşiţa în coordonarea părintelui protopop Nicolae Mirişan, care alături de tinerii liceeni din Reşiţa organizează seri caritabile, în care îşi oferă dragostea lor pentru a ajuta pe aceia care au nevoie de dragostea şi sprijinul nostru”

Întrucât manifestarea s-a bucurat de prezenţa şi binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, în încheiere, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de suflet celor prezenţi. „Am luat parte cu mare bucurie şi emoţie la acest banchet duhovnicesc, pentru ne vine greu să îl numim spectacol şi suntem mulţumiţi de faptul că această reprezentare scenică ne-a fost oferită ca o rugpciune de seară, o denie dacă doriţi. Avem o mulţumire duhovnicească aparte, în urma colaborării dintre elevii Seminarului Teologic şi elevii din liceele caransebeşene, ce formează Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului. De asemenea ne bucurăm pentru disponibilitatea domnului profesor Rada Petrişor, dascăl de matematică şi părintele Călin Ianchiş, care coordonează departamentul pentru tineret al Episcopiei. Aceste colaborări sunt un exemplu al comuniunii şi colaborării între oameni care au chemări în domenii diferite, însă o chemare comună, şi anume chemarea lui Hristos şi a Bisericii Sale. Toate faptele noastre particulare sau comune converg spre Fiul lui Dumnezeu şi Fiul Omului, care aşa cum am văzut în această seară ne învaţă care este şi cum se manifestă deplin comuniunea între oameni şi a oamenilor cu Dumnezeu.”

În încheierea evenimentului, tinerii au fost apreciaţi şi au primit diplome, iar toţi cei prezenţi şi-au manifestat sprijinul material pentru ca şi copiii din Centru de zi a complexului social „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeş să se poată bucura deplin de Lumina Învierii.


Data: 14 aprilie 2011 • Vizualizări: 1161