„Seara colindelor noastre”

„Seara colindelor noastre”
În luna decembrie, Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa desfăşoară un proiect intitulat „Seara colindelor noastre”, având invitaţi în fiecare duminică, precum şi în timpul săptămânilor ce preced Praznicul Naşterii Domnului, mai multe formaţiuni corale, dar şi cantautori cunoscuţi în România
Autor: Pr. Petru Bernentia
În luna decembrie, Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa desfăşoară un proiect intitulat „Seara colindelor noastre”, având invitaţi în fiecare duminică, precum şi în timpul săptămânilor ce preced Praznicul Naşterii Domnului, mai multe formaţiuni corale, dar şi cantautori cunoscuţi în România.

Începutul a fost făcut, duminică 4 decembrie, după Vecernie, de grupul „Prietenia” al Colegiului Economic al Banatului Montan, şcoală ce se află în imediata apropiere a Bisericii parohiale, care este un adevărat „laborator” religios pentru elevii acestui liceu.
Grupul condus de părintele profesor Varga Emil-Sergiu, a colindat, interpretând câteva melodii tradiţionale momentului în care ne aflăm. Pe langă aplauze, colindătorii au fost răsplătiţi şi cu o diplomă de participare la acest proiect de suflet.

La această seară de colinde a participat şi un grup de tineri catolici de la parohia „Borgo Santa Maria” din Pesaro, conduşi de preotul Giorgio Paolini, aflaţi în Reşiţa pentru desfăşurarea unui proiect cu Liceul „Traian Lalescu”. Tinerii catolici au făcut cunoştiinţă cu colindele româneşti şi au paticipat şi la o repetiţie a grupului „Strana Strămoşească”.

Proiectul „Seara colindelor noastre” va continua în săptămânile următoare cu concerte susţinute de cantautoarea Maria Gheorghiu, grupul „Contrast” din Timişoara, grupul „Strana Strămoşească” şi Zorica Savu, precum şi cu Festivalul Judeţean de colinde „Florile dalbe”, un festival şcolar aflat la a treia ediţie.

De asemenea, în acelaşi proiect desfăşurat de Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” se vor desfăşura şi spectacole-experimenale de pantomimă pe teme religioase, susţinute de elevi ai Şcolii Generale nr.7, precum şi scenete religioase prezentate de elevii Şcolii Generale nr.9, ambele din parohie. Sunt aşteptaţi toţi cei ce iubesc frumosul şi vor să înalţe slavă Fiului Nou Născut în Betleem.

Data: 7 decembrie 2011 • Vizualizări: 778