O voce „mare”, într-o „casă luminată” – Maria Gheorghiu

O voce „mare”, într-o „casă luminată” – Maria Gheorghiu
Duminică, 11 decembrie, cunoscuta cantautoare Maria Gheorghiu a concertat în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Reşiţa
Autor: Pr. Petru Bernentia

Într-o vreme în care suntem agresaţi de prostul gust al multor reclame ce se folosesc de melodiile noastre tradiţionale de Crăciun, este un succes să poţi asculta colinde de bună calitate interpretativă şi adevărate „bijuterii” ale sufletului românesc.

În virtutea acestor dorinţe şi în sprijinul modelării întru „frumos” a sufletului creştin, Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa a propus un concert de colinde interpretate de cunoscuta cantautoare Maria Gheorghiu, originară din Reşiţa.

Chiar dacă a cântat pe multe scene din lume şi a avut evoluţii strălucitoare, artista a mărturisit celor ce au umplut biserica la ceas de seară, în 11 decembrie, că emoţiile o copleşesc de fiecare dată când cântă pentru prieteni apropiaţi sufletului ei.

După săvârşirea slujbei de Vecernie, cuvântul de întâmpinare al preotului Petru Berbentia, parohul locului, a fost începutul unei seri magice, care ne apropiat şi mai mult de Dumnezeu. Timp de aproape o oră, Maria Gheorghiu a înălţat slavă lui Dumnezeu, Pruncului Sfânt născut în Betleem. La multe colinde, participarea credincioşilor prezenţi a fost evidentă şi îmbucurătoare, pentru că am demonstrat că viersul frumos cântat, ajunge la sufletul oricărui om.

Pentru bucuria prilejuită de concert, preotul paroh a oferit Mariei Gheorghiu o diplomă de excelenţă, iar Adela-Maria Berbentia, directorul Casei de Cultură Studenţeşti din Reşiţa - partenerul acestei acţiuni, a oferit o plachetă specială pentru bucuria spirituală pe care a adus-o cantautoarea, prin colindele interpretate. Totodată s-a exprimat speranţa ca un asemenea concert să devină o „repetabilă bucurie” anuală.

Am reuşit astfel să mai picurăm un pic de bucurie şi frumos în sufletele celor ce îl aşteptăm cu credinţă şi nădejde pe Cel trimis „să se nască / şi să crească / să ne mântuiască”.

Data: 12 decembrie 2011 • Vizualizări: 836