Seară de colinde la Moldova Nouă

Seară de colinde la Moldova Nouă
Marți, 14 decembrie, în Biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova-Nouă, în prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici s-a desfășurat ca în fiecare an serbarea de Crăciun
Autor: Pr. Gheorghe Băloi
Marți, 14 decembrie, în Biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova-Nouă, în prezența părintelui protopop Bogoliub Martinovici s-a desfășurat ca în fiecare an serbarea de Crăciun.

Copiii îmbrăcați de sărbătoare și însoțiți de părinți au umplut biserica, unde au susținut o scenetă religioasă sub îndrumarea doamnei învățătoare Anica Miculescu. Apoi ca seara să fie luminată, doamna prof. Claudia Mărculescu a venit cu un grup de colindatori de la Liceul „Clisura Dunării” din Moldova Nouă și au suținut un concert care a bucurat pe toata lumea. Prin aceasta s-a arătat încă o dată frumoasa colaborare dintre Școală și Biserică.

În încheiere copiii Centrului Sf. M. Mc. Gheorge sub îndrumarea părintelui Gheorghe Băloi au colindat pe toți cei adunați în Biserică, arătându-le ce înseamnă bucuria de a fii împreună.

La sfârșitul serbării părintele protopop a ținut un cuvânt de învățătură subliniind că: „astăzi, Biserica binevesteşte pentru tot poporul bucuria cea mare a Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, izvorul bucuriei depline şi netrecătoare. Sărbătoarea Naşterii Domnului este sărbătoare a bucuriei, la care participă cerul şi pământul, după cum prevestea Psalmistul zicând: «Să se veselească cerurile şi să se bucure pământul… de faţa Domnului, că vine…!» (Psalmi 95, 11-12)”.

Prezentă la această serbare a fost și doamna director Mariana Lupu care a ținut să sublinieze lumina ce au adus-o copiii prin colindul lor. La sfârșit copiii au fost aplaudați și răsplătiți cu daruri din partea Bisericii, arătându-se că cea mai mare bucurie este de a dărui.

Data: 16 decembrie 2015 • Vizualizări: 466