Seară de colinde în Parohia Măureni

Seară de colinde în Parohia Măureni
A devenit, deja, o frumoasă tradiție ca, în fiecare an în preajma Sărbătorilor închinate Nașterii Mântuitorului, Parohia Ortodoxă Măureni să găzduiască spectacolul intitulat „Seara colindelor”
Autor: Anita Radics
Organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Măureni, evenimentul a reunit, în biserica enoriei, grupuri vocale precum: cel al şcolii, al grădiniţei şi al Parohiei Măureni, grupul vocal al Parohiei Şoşdea şi corul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români din Banatul de Munte, dirijat de părintele Gheorghe Tistu.

În deschiderea momentului, părintele paroh, Aurel Radics, a adresat cuvântul de bun venit tuturor invitaţilor, numind, totodată, această seară ca dar adus spre bucuria credincioşilor din parohia pe care o păstoreşte. În cadrul spectacolului, copiii au fost cei care au introdus în scenă atmosfera Crăciunului, părintele paroh justificându-şi opţiunea de a-i aduce înaintea tuturor celor prezenţi pe copiii bisericii din Măureni, prin mărturisirea că „aceşti copii cu suflete curate sunt cei mai înalţi vestitori ai Naşterii Mântuitorului, asemenea primilor îngeri a căror colind ne-a ajuns ca solie a venirii Domnului Hristos”.

Spre finalul evenimentului, părintele Marian Mărcuş a fost invitatul şi colindătorul care a completat bucuria sărbătorilor adusă în sufletele credincioşilor, prin cântece alese şi prin cuvânt. Spectacolele organizate cu ocazia vestirii Naşterii Mântuitorului sunt o tradiţie care a luat naştere nu cu mulţi ani în urmă în Parohia Măureni. Ca rol, acestea vizează să îi unească şi să îi apropie unii de alţii pe copiii, tinerii şi pe adulţii enoriei, sub umbrela Bisericii noastre, în mijlocul unor momente desfăşurate în inima parohiei lor, sub atenta îndrumare a părintelui paroh, dar, mai ales, în binecuvântarea lui Dumnezeu.

Data: 12 decembrie 2016 • Vizualizări: 348