Seară de film la Seminarul Teologic din Caransebeș

Seară de film la Seminarul Teologic din Caransebeș
Joi, 5 octombrie, a avut loc la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc o nouă seară de film
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 5 octombrie, a avut loc la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a avut loc o nouă seară de film. Elevii prezenți alături de părintele duhovnic Liviu Muntean au vizionat în interiorul paraclisului episcopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, filmul Silence în regia lui Martin Scorsese.

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul „Silence”, în regia lui Martin Scorsese, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi şi torturaţi în timpul misiunii de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver. Garfield şi Driver se pregătesc pentru periculoasa lor călătorie în căutarea mentorului lor, interpretat de Liam Neeson; o dată ajunşi în Japonia, călugării sunt roşi de îndoială în privinţa convertirii japonezilor. Trailerul insistă asupra practicii japoneze de executare a creştinilor prin răstignire, inclusiv metoda de tortură mizuharitsuke sau crucificarea în apă.

Scorsese are un destin faimos în ceea ce priveşte relaţia cu religia creştină. Regizorul a intenţionat să devină preot catolic, înainte de a deveni cineast. Acest impuls religios a fost redat în mod direct şi autentic în unele dintre filmele sale, cum ar fi „The Last Temptation of Christ” şi „Kundun”, dar şi subtil în filme precum „Mean Streets”, „Bringing Out the Dead” şi „Gangs of New York”. La final s-au purtat discuții pe marginea filmului.

Data: 6 octombrie 2017 • Vizualizări: 1410