Seară de misiune la Jitin

Seară de misiune la Jitin
Marți, 20 iunie, credincioșii din Parohia Jitin, Protopopiatul Reșița au avut parte de o înălțătoare seară duhovnicească
Autor: Pr. Cosma Cosmin
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și împreună cu părinte protopop Gheorghe Șuveți, la invitația părintelui paroh Mihai Lixeanu de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului”, Corul preoților Protopopiatului Ortodox Român Reșița a fost prezent la o înălțătoare seară duhovnicească și de misiune în Parohia Jitin, marți, 20 iunie. S-a săvârșit slujba vecerniei de către părintele protopop Gheorghe Șuveți împreună cu părintele Mihai Lixeanu în timp ce Corul Protopopiatului a dat răspunsurile liturgice, în Paraclis fiind prezenți numeroși credincioși veniți vizibil bucuroși de acest eveniment inedit din parohia lor.

La finalul vecerniei, s-a susținut un concert de pricesne ce au încântat auzul celor prezenți, fiind de altfel o continuare firească a zilei precedente când s-a săvârșit Taina Sf. Maslu cu șapte preoți, dar și pentru prima dată când Corul Protopopiatului este prezent în această parohie mică. Au fost împărțite iconițe sfințite pentru binecuvântare și spre amintirea acestui eveniment frumos.

La sfârșit s-a făcut o poză de grup cu cei prezenți pentru amintire și dovadă cum o parohie misionară poate face și lucruri mărețe și care necesită sacrificiu, așa cum spune foarte frumos Sf. Apostol Pavel în Epistola întâi către Corinteni 9,22 „Cu cei slabi m-am făcut slab, ca pe cei slabi să-i dobândesc; tuturor toate m-am făcut, ca, în orice chip, să mântuiesc pe unii.” Spre final, părintele paroh împreună cu un grup de enoriași ne-au invitat la o agapă frățească unde am mai schimbat impresii referitoare la problemele de pastorație și nu numai cu care fiecare preot se lovește, dar și care e cea mai bună rezolvare a lor.

Putem spune că enoriașii prezenți au avut parte de o seară de misiune și duhovnicească de neuitat, lucru de altfel „citit” și pe fețele lor, dar și strădania părintelui de a sluji Biserica și pe Dumnezeu cu „timp și fără timp”.

Data: 21 iunie 2017 • Vizualizări: 450