Seară de rugăciune pentru sănătatea trupului și sufletului în Parohia Ticvaniu Mare

Seară de rugăciune pentru sănătatea trupului și sufletului în Parohia Ticvaniu Mare
Duminică, 17 aprilie, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu în Parohia Ticvaniul Mare din Protopopiatul Reșița
Autor: Pr. Sergiu Dalea
Duminică, 17 aprilie, la ceasurile serii, biserica parohială din Ticvaniul Mare, cu hramul „Învierea Domnului” și-a deschis porțile pentru a primi preoți-colegi și prieteni veniți de pe Valea Carașului, dar și de la Reșița, pentru a se ruga împreună pentru sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor.

Au venit cu mult drag pentru rugăciune pr. Olimpiu Silaghi, coordonator al Biroului de Proiecte al Episcopiei Caransebeșului, pr. Păuniță Secula Parohia Cârnecea, pr. Ovidiu Cărăbaș Parohia Secășeni-Calina, pr. Petru Bona Parohia Goruia, pr. Mihai Lixeanu Parohia Jitin, pr. Cosmin Dumitru Marchiș de la Ticvaniu Mic, care a și ținut un frumos cuvânt de învățătură.

Părintele Marchiș a vorbit celor prezenți, pornind de la pericopele evanghelice ale Duminicii a V-a din Post, despre căință și împăcarea cu Dumnezeu, dar și despre întâlnirea reală cu Hristos în cadrul Sfintei Liturghi, prin credință.

Tot pr. Marchiș a desăvârșit mirungerile ritualice ale Sfântului Maslu și oferind credincioșilor prezenți și preoților iconițe cu Maica Domnului. A fost o seară frumoasă în care ne-am rugat și ne-am bucurat sufletește de harul lui Dumnezeu pogorât asupra noastră, dar și prin faptul că ne-am reunit noi, colegi și prieteni dragi. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!

Data: 19 aprilie 2016 • Vizualizări: 439