Seară duhovnicească în Parohia Mâtnicu Mare

Seară duhovnicească în Parohia Mâtnicu Mare
În după amiaza zilei de 1 decembrie, în Parohia Mâtnicu Mare, Protopopiatul Caransebeş, a avut loc Taina Sfântului Maslu în prezența unui număr mare de credincioși din localitate și din împrejurimi
Autor: Pr. Raul Vasile But
La invitația preotului paroh Raul Vasile But au răspuns un număr de șase preoți: pr. Titel Pitiga, Parohia Slasoma din județul Mehedinți, pr. Florin Grozăvescu, Parohia Valea Cenchii-Caransebeș, pr. Aurelian Petru Jucu Parohia Zăgujeni, pr. Marius Peica, Parohia Gârliște, pr. Alin Șendroni, Parohia Apadia și pr. Cosmin Cosma, Parohia Dognecea, care a și rostit un frumos cuvânt de învățătură despre slujirea preoțească și rolul preotului în viața comunității. Toți preoții slujitori, prin prezența și rugăciunea lor, au făcut ca acestă zi să rămână în memoria tuturor celor prezenți.

„Am ales ca astăzi, de ziua națională a țării noastre, să săvârșim această Sfântă Taină a Bisericii, deoarece parohia noastră, prin voia lui Dumnezeu și lucrarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost binecuvântată cu un al doilea hram, cel închinat „Tuturor Sfinților români”. Și cum sărbătorirea unității neamului românesc este strâns legată de pomenirea sfinților izvorâți din sufletul acestui neam, ziua de astăzi este cu atât mai mult o zi de înălțare a rugăciunilor, prin mijlocirea Sfinților Români, către Tronul Preasfintei Treimi", a subliniat părintele paroh Raul Vasile But.

La final, corul „Vestirea cea Bună” a parohiei, condus de doamna preoteasă Felicia But, a mulțumit invitaților prin colinda „O, ce veste minunată”. În săptămâna următoare, în fiecare seară începând cu ora 19, vor avea loc cunoscutele seri duhovnicești, la care sunt invitați preoții din localitățile: Ticvaniul Mare, Giurgiova, Salbăgelul de Timiș, Reșița și Deva.

Data: 2 decembrie 2013 • Vizualizări: 623