Seară duhovnicească în Parohia Sadova Veche

Seară duhovnicească în Parohia Sadova Veche

Album foto
În ajunul Sfântului Nicolae, Preasfințitul Părinte Lucian a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Sadova Veche, Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În ajunul Sfântului Nicolae, Preasfințitul Părinte Lucian a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Sadova Veche, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, a oficiat slujba vecerniei cu litie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. La final părintelui paroh Nicolae Lupulescu și ctitorilor bisericilor și ai casei parohiale le-au fost oferite de către chiriarh Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei ierarhul a subliniat: „Așteptam demult o seară sau o dimineață pe care să o petrec împreună cu puținii credincioși ortodocși din Sadova Veche, puțini, dar harnici, darnici, activi și dinamici. La Sadova Veche, s-au petrecut în ultimii ani două minuni. În primul rând, minunea construirii, finalizării și târnosirii acestei biserici, închinată Sfinților Apostoli Petru și Pavel, întrucât toate acestea s-au realizat cu mari sacrificii. Nu este un moft al Episcopiei sau al preoților, ci era o necesitate stringentă construirea unei biserici ortodoxe la Sadova Veche, chiar dacă sunt foarte puțini credincioși români stabili, care viețuiesc aici. A doua minune este construirea unei case parohiale. Astfel, în avria bisericii, avem, în prezent, o căsuță parohială, întrucât noi nu ne dorim să facem vile parohiale, ci dorim să facem case parohiale modeste, dar care să împlinească cerințele unui trai decent în secolul al XXI-lea”.

Toți credincioșii prezenți au primit din partea ierarhului iconițe și calendare. În continuare, chiriarhul a sfințit casa parohială, recent construită și amenajată.

Data: 7 decembrie 2016 • Vizualizări: 386