Seară duhovnicească la Parohia Berzovia

Seară duhovnicească la Parohia Berzovia

Album foto
Vineri, 30 martie, Asociația Tinerilor Ortodocși Banatul de Munte, a organizat o seară duhovnicească la Parohia Berzovia din Protopopiatul Reșița
Autor: Gabriela Șerban
După cum ne-a obișnuit, Asociația Tinerilor Ortodocși Banatul de Munte, în această cea mai frumoasă și emoționantă perioadă a anului, perioada Postului Mare, sunt organizate seri duhovnicești pentru tineri, dar și pentru credincioși de toate vârstele, întâlniri care au menirea să apropie credincioșii de biserică, să-i ajute să pătrundă mai adânc învățăturile creștin ortodoxe, să-și pună întrebări esențiale și să încerce să se apropie cât mai firesc și corect de credință și Dumnezeu, iar prin faptele lor să fie plăcuți Domnului.

Astfel, vineri, 30 martie, ATOR BM a organizat o seară duhovnicească la Parohia Berzovia, la invitația părintelui Petrică Ghimboașă. Tinerii – membrii ai filialelor ATOR Bocșa și Reșița - însoțiți de preoți, profesori și credincioși apropiați bisericii au fost prezenți în rugăciune, dar și pentru un dialog și un cuvânt de înțelepciune.

Cuvântul de înțelepciune a fost pus la sufletul participanților de către pr.inspector Mihai Ciucur, iar tema întâlnirii a fost una provocatoare și s-a dovedit a fi nu doar pe placul tinerilor, ci și foarte necesară acestora. Părintele Mihai Ciucur a propus ca discuție una dintre cărțile Vechiului Testament, scrisă de regele Solomon, și anume Ecclesiastul. Iar, după multe dezbateri, concluzia a fost aceeași: „Pentru orice lucru este o clipă prielnică și vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer”.

Fiind prezenți cu precădere tinerii, părintele Mihai Ciucur a ținut să sublinieze: „Timpul tinereții este un timp frumos, un timp dedicat și distracțiilor și călătoriilor și aprofundării cunoștințelor, dar trebuie să devină și un timp al pregătirii noastre pentru veșnicie. Prea des uităm că scopul «vizitei »noastre pe acest pământ este dobândirea veșniciei. Aș vrea să plecăm spre casele noastre cu sinteza acestor învățături ale Ecclesiastului pusă foarte bine în ultimele versete: «Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile lui. Acesta este lucru cuvenit fiecărui om. Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele»”. Nu trebuie să plecăm triști. Suntem tineri, încă putem să ne îndreptăm viața în direcția potrivită și să facem lucrurile la vreme potrivită. Să încercăm să beneficiem de frumosul din viața noastră, făcând lucrurile la timpul lor, căci toate le-a făcut Dumnezeu frumoase și la timpul lor...”.

Manifestarea duhovnicească de la Berzovia se înscrie în contextul manifestărilor duhovnicești desfășurate de ATOR Banatul de Munte, în cadrul serilor biblice „Tinerețe în Cuvânt”, pe de o parte și, pe de altă parte, în contextul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Unirii în Anul omagial la unității de credință și de neam în Patriarhia Română.

Data: 1 aprilie 2018 • Vizualizări: 664