Seară duhovnicească la parohia Bucoşniţa

Seară duhovnicească la parohia Bucoşniţa

Album foto
În seara zilei de vineri, 13 august, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a săvârşit slujba paraclisului Maicii Domnului în parohia Bucoşniţa
Autor: Serviciul Prezidial
În seara zilei de vineri, 13 august, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a săvârşit slujba paraclisului Maicii Domnului în parohia Bucoşniţa din protopopiatul Caransebeş, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica parohiei Bucoşniţa, păstorită de părintele iconom Ion Smaia, asemenea şi comunitatea parohială din Bucoşniţa este una din parohiile cu tradiţie îndelungată de pe Valea Timişului din Eparhia Caransebeşului, dar totodată greu încercată de inundaţiile provocate de revărsarea apelor scurse de pe versanţii munţilor ce străjuesc zona.

Dacă în urmă cu o săptămână, Eparhia Caransebeşului a venit în mijlocul credincioşilor cu sprijin financiar pentru aşi reface gospodăriile afectate, în seara zilei de 13 august, ierarh, cler şi popor au mulţumit lui Dumnezeu că i-a învrednicit să treacă peste neputinţa necazului şi al durerii. Totodată chiriarhul a citit şi rugăciunile de dezlegare pentru comunitatea credincioşilor din Bucoşniţa.

La momentul cuvenit, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a rostit un bogat cuvânt de învăţătură: „am socotit de bine să săvârşim slujba paraclisului Maicii Domnului în postul Adormirii Maicii Domnului în această biserică şi în mijlocul acestei comunităţi afectate de furia apelor şi să cerem mijlocirea şi ocrotirea Maicii Preasfinte. Dacă la începutul postului urgia apelor a lovit această comună de frunte, la sfârşitul postului să ne plecăm genunchii şi să mulţumim Maicii Preacurate pentru ocrotirea şi ajutorul dobândit şi să-i cerem pe mai departe ajutorul şi ocrotirea trecând astfel peste toate greutăţile şi încercările”.

La final, Chiriarhul a împărţit tuturor credincioşilor prezenţi iconiţe cu măritul praznic al Adormirii Maicii Domnului şi binecuvântarea arhierească.
Data: 15 august 2010 • Vizualizări: 944