Seară duhovnicească la Parohia Goleţ

Seară duhovnicească la Parohia Goleţ
Miercuri, 27 martie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit alături de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Goleţ, Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 27 martie, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Goleţ, Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej, Ierarhul a săvârşit alături de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. În a doua săptămână din Post se desfăşoară în Parohia Goleţ serile de catehizare unde în fiecare seară părintele paroh are un preot invitat care slujeşte şi rosteşte un cuvânt de zidire sufletească.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Chiriarhul a subliniat: „Am răspuns cu mare bucurie invitaţiei părintelui paroh ca în săptămâna a doua din Postul Mare să fim la o rugăciune de seară, la o seară duhovnicească de înălţare spre Dumnezeu, spre Maica Domnului şi toţii care au bineplăcut lui Dumnezeu. Am liturghisit aici în 4 noiembrie anul mântuirii 2007 când preot paroh era părintele Pavel Negrei. V-am cercetat cu dragoste atunci când aţi fost încercaţi şi când necazurile v-au copleşit, atunci când multe gospodării au fost luate de ape şi mulţi dintre dumneavoastră aţi avut de suferit de pe urma inundaţiilor şi iată în primăvara anului 2013, în Postul Mare suntem din nou împreună ca o prelungire a praznicului Bunei Vestiri”.

La slujbă au participat un număr impresionant de credincioşi dintre care foarte mulţi copii şi tineri precum şi autorităţi locale. În a doua săptămânLa final toţi credincioşii prezenţi au fost miruiţi şi au primit iconiţe cu Maica Domnului.

Localitatea Goleţ este aşezată pe malul drept al râului Timiş, la 30 de km de municipiul Caransebeş şi este atestată documentar în anul 1468. Biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a fost construită în stil baroc în anul 1840 şi a fost pictată în anul 1842 de Trifon Achimescu, apoi în 1981 de Maria Tudur.

Data: 28 martie 2013 • Vizualizări: 644