Seară duhovnicească la Parohia Rugi

Seară duhovnicească la Parohia Rugi
În perioada 13-19 februarie 2012, la parohia Rugi din Protopopiatul Caransebeş se desfăşoară săptămâna de catehizare
Autor: Serviciul Prezidial
În perioada 13-19 februarie, la parohia Rugi din Protopopiatul Caransebeş se desfăşoară săptămâna de catehizare. Astfel, în seara zilei de joi, 17 februarie, la invitaţia părintelui Aron Bob, în mijlocul credincioşilor Parohiei Rugi s-a aflat părintele Liviu Drăgan Protopopul Caransebeşului.

Părintele protopop Liviu Drăgan alături de părintele diacon Mureşan Florin de la catedrala istorică „Sfântul Gheorghe” din Caransebeş au săvârşit slujba Vecerniei la care a participat un număr însemnat de credincioşi. La final, părintele Liviu Drăgan a pus la sufletele credincioşilor prezenţi, un bogat cuvânt de învăţătură despre Maica Domnului, ocrotitoarea bisericii.

În serile precedente părintele paroh Aron Bob i-a avut ca invitaţi pe părintele Petru Damian de la Parohia Păltiniş, părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireşa şi pe părintele Liciniu Gheorghe de la parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Oţelu Roşu care au slujit slujba Vecerniei şi au împărtăşit un cuvânt de învăţătură. Săptămâna de catehizare se va încheia duminică, cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de obşte.

Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901. Lăcaşul de cult a fost sfinţit de către Mitropolitul Banatului, Vasile Lăzărescu la data de 8 iulie 1950. În anul 2001, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Mitropolitul Ardealului, pe atunci episcop al Caransebeşului a binecuvântat lucrările de renovare şi înfrumuseţare executate la biserica parohială.

La data de 9 iulie 2006, comunitatea parohială din Rugi a fost greu încercată. Turnul bisericii a fost lovit de un fulger, izbucnind un incendiu care a mistuit în întregime turnul şi acoperişul bisericii rămânând doar zidurile. Între anii 2007-2010 biserica a fost reconstruită prin osteneala părintelui paroh şi prin contribuţia Centrului Eparhial, Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a unor oameni de bine. Târnosirea acestei biserici, construită în anul 1901 şi rectitorită în urma incendiului din anul 2006 a avut loc duminică, 6 iunie 2010, la praznicul Duminicii Sfinţilor români de către Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa autorităţilor locale şi a unui număr impresionat de credincioşi.

Data: 17 februarie 2012 • Vizualizări: 785