Seară duhovnicească pentru turiştii străini din Milcoveni

Seară duhovnicească pentru turiştii străini din Milcoveni
În săptămâna cinstirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai mulţi tineri din diferite ţări, au vizitat biserica parohială din Milcoveni
Autor: Pr. Adrian Nacu
În săptămâna cinstirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mai mulţi tineri din diferite ţări, au vizitat biserica parohială din Milcoveni, unde au ascultat un cuvânt de învăţătură. Tinerii participă la tabăra de vară din Milcoveni, unde descoperă lucruri noi, despre România prin proiectul cu tema „Unemployment”.

Coordonatorul proiectului şi translatorul grupului, Claudiu Pamfil de la Asociaţia Nevo Parudimos a declarat: „Un grup de 28 de tineri din 6 ţări: Turcia, Franţa, Italia, Ungaria, Bulgaria şi România, petrec 7 zile în Milcoveni pentru a afla detalii despre rata de somaj din această zonă, unde îşi pot desfăşura activitatea oamenii din mediul rural, ce înseamnă să locuieşti aici şi cum ai putea să îţi găseşti un loc de munca. S-au vizitat instituții, Primărie, Şcoala, Poliţie, firma SC Bardow Holding - Berlişte, iar în cele din urmă, dorim în mod express să vizităm biserica acestui sat, pentru a afla detalii despre activitatea unui preot şi a slujbelor oficiate în satul acesta”.

În conferinţa organizată, părintele paroh Adrian Nacu a dat citire pisaniei bisericii, arătând când a fost construită, pictată, de cine a fost pictată şi sfinţită, când a fost restaurată pictura bisericii şi cine a târnosit-o. De asemenea s-a evidenţiat câteva dintre aspectele slujirii unui preot la Sfântul Altar, locul cel mai sfânt al unei biserici şi ce înseamnă Sfânta Liturghie care reprezintă esenţa vieţii creştine a unui credincios . La final tinerii au pus întrebări în legătură cu alte Taine şi ierurgii oficiate în cultul creștin ortodox . Totodată, părintele Adrian a explicat Taina Sfântului Botez, a Euharistiei şi ritualul înmormântării.

De menționat este faptul că în localitatea Milcoveni, în vechea clădire a Cazarmei din Milcoveni, se desfăşoară activităţi cu tineri de peste hotare, organizându-se diferite proiecte. Tinerii care vin manifestă interes să descopere lucruri noi cu privire la credinţa ortodoxă şi viaţa oamenilor ortodocşi din satele rurale.

Data: 28 iunie 2018 • Vizualizări: 389