Şedinţă de lucru la Aşezământul social din Bocșa

Şedinţă de lucru la Aşezământul social din Bocșa
Marți, 28 octombrie, la Așezământul social-eclesial „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Bocșa Română a avut loc ședința de lucru, având ca scop evidențierea activităților desfășurate la Centrul social pe acest an
Autor: Serviciul Social-Misionar
Marți, 28 octombrie, la Așezământul social-eclesial „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Bocșa Română a avut loc ședința de lucru, având ca scop evidențierea activităților desfășurate la Centrul social pe acest an. Ședința a fost prezidată din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar. La dezbatere au luat parte toți preoții din parohiile localității Bocșa, parteneri în lucrarea social-filantropică.

În prima parte a ședinței a fost prezentată darea de seamă care a cuprins cheltuielile precum și nevoile înregistrate până în prezent. În cea de-a doua parte preoții prezenți au propus soluții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite beneficiarilor pentru perioada care urmează și pentru anul viitor.

„A fost o întâlnire utilă care a adus ceva constructiv pentru că pe baza propunerilor făcute în cadrul acestei întâlniri se vor gândi noi strategii de susținere a acestui Așezământ social. Este nevoie de un efort în plus pentru perioada care urmează și mai ales pentru investițiile care doresc să se facă. Ne bucurăm că împreună cu toți preoții care susțin această lucrare am putut trage niște concluzii și am putut proiecta și câteva planuri pentru viitor”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

Așezământul social-eclesial „Sfântul Nectarie Taumaturgul” funcționează sub oblăduirea Parohiei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și este susținut de către Centrul eparhial și toate parohiile din orașul Bocșa. Prima acțiune filantropică a început în anul 2011, după terminarea demisolului și utilarea lui corespunzătoare. Astfel după fiecare Sfântă Liturghie din duminici și sărbători se oferea o masă caldă pentru 14 persoane nevoiașe. Odată cu finalizarea primului nivel a Așezământului, din luna ianuarie a acestui an, lucrarea socială s-a dezvoltat, oferindu-se zilnic o masă caldă pentru 20 de persoane, copii și bătrâni, proveniți dintr-un mediu social defavorizat. Așezământul social este în curs de acreditare.

Data: 29 octombrie 2014 • Vizualizări: 1082