Seminariștii merituoși de la Caransebeș au fost premiați

Seminariștii merituoși de la Caransebeș au fost premiați

Album foto
25 de elevi seminariști de la Seminarul „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș au fost premiați astăzi, 15 iunie, pentru anul școlar 2016-2017
Autor: Serviciul Cultural
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în paraclisul episcopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din curtea instituției de învățământ teologic preuniversitar din Caransebeș. În deschiderea evenimentului părintele Rusalin Isac, directorul școlii teologice a prezentat un raport cu toate activitățile școlare ce s-au desfășurat pe întrega perioadă a anului școlar 2016-2017. La manifestare a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei, părinții profesori, părinți ai elevilor, precum și seminariștii de la această școală cu tradiție.

Cei care s-au evidențiat la învățătură și la purtare, părinții diriginți le-au oferit din partea Episcopiei Caransebeșului premiile, constând în diplome, cărți și o sumă de bani. La final Preasfințitul Părinte Lucian i-a felicitat pe toți elevii seminariști pentru efortul depus la formarea lor ca viitori slujitori ai altarelor, transmițându-le de asemenea, să pună în aplicare și în vacanță ceea ce au învățat la cursuri, dar și la programul liturgic ce l-au avut în fiecare zi.

„Aș vrea să vă îndemn ca în aceste luni de vacanță să nu vă îndepărtați de sfânta biserică, de rugăciune și de Sfânta Euharistie, pentru că un creștin autentic în general și în special un elev sau student teolog și noi toți cei care suntem clerici, nu avem vacanță atunci când este vorba de convorbirea minții noastre cu Dumnezeu, adică rugăciunea. În fiecare zi rugați-vă dragi elevi, chiar dacă nu mai aveți un program strict de rugăciune așa cum l-ați avut în timpul școlii, în fiecare zi. Implicați-vă activ în tot ceea ce înseamnă serviciul divin public creștin, stând alături de părintele în sfântul altar sau cântând și citind în strana bisericii noastre strămoșești”, a subliniat Preasfințitul Lucian în îndemnul adresat elevilor seminariști.

Totodată, Părintele Episcop le-a mulțumit și i-a felicitat pentru toată munca depusă dascălilor care s-au ostenit să-i formeze pe elevii seminariști să devină în primul rând modele demne de urmat în societate. Cu ocazia acestui eveniment, pentru premiul obținut la Olimpiada Națională pentru Seminariile Teologice 2017, elevului Daniel Constantin Cîmpean, Ierarhul i-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş este o școală vocațională de tradiție în Patriarhia Română, care de-a lungul timpului a format caractere, atât culturale, cât și duhovnicești, zeci de generații de tineri care au devenit slujitori ai Bisericii lui Hristos. De la inaugurarea cursurilor teologice din 13 noiembrie 1865 şi până în prezent, învăţământul teologic caransebeşean a funcționat neîntrerupt și a stat sub oblăduirea unor remarcabile personalităţi ale spiritualităţii şi culturii naţionale, în frunte cu Episcopul Ioan Popasu.


Data: 15 iunie 2017 • Vizualizări: 2212