Seri duhovnicești la Seminarul Teologic din Caransebeș

Seri duhovnicești la Seminarul Teologic din Caransebeș

Album foto
În această săptămână la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș s-au desfășurat seri duhovnicești
Autor: Serviciul Prezidial
În această săptămână la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș s-au desfășurat seri duhovnicești la care au participat invitați speciali, preoți și monahi pentru a susține câte o temă pentru întărirea și îmbunătățirea cunoștințelor elevilor seminariști, dar și pentru a se ruga împreună.

Într-una din seri a fost prezent în mijlocul lor Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în Biserica Seminarului, paraclis episcopal, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. La sfânta slujbă au fost prezenți elevii seminariști și profesorii de la institutul de învățământ teologic, foarte mulți dintre ei, la momentul potrivit împărtășindu-se cu Sfintele Taine. La final s-a săvârșit Slujba Parastasului pentru toți preoții și profesorii care au ostenit la Seminarul Teologic.

„Foarte mulți elevi seminariști s-au împărtășit cu Sfintele Taine ceea ce înseamnă că aici la această școală de teologie se studiază Cuvântul lui Dumnezeu, elevii îl ascultă, dar îl și împlinesc. Credem că nu este suficient să le împărtășim elevilor noștri teologi doar cunoștințe teoretice, ci trebuie să le oferim și o rânduială și un model de viață duhovnicească. Perioada Postului Mare este cea mai potrivită pentru ca împreună preoți, preoți profesori, profesori și elevi, să aplicăm ceea ce Sfinții Părinți ai bisercii noastre ne-au învățat și anume să practicăm sfintele virtuți ale desăvârșirii și să participăm la toate slujbele rânduite în această perioadă și să nu uităm că Liturghia Darurilor este o Liturghie care se oficiază exclusiv în Postul Mare. Dorim binecuvântare și succes atât dascălilor de teologie cât și elevilor seminariști și bineînțeles credem că această școală de tradiție din cetatea Caransebeșului va dăinui și pe mai departe pentru că avem dascăli bine pregătiți, cu o viață morală ireproșabilă, însă avem și elevi foarte receptivi care încearcă să pună în aplicare cunoștințele pe care le-au ascultat și asimilat la cursuri”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În continuare și Părintele Episcop Lucian a susținut o meditație duhovnicească elevilor seminariști, la finalul căreia i-au adresat mai multe întrebări legate de tema susținută și nu numai.


Data: 17 martie 2017 • Vizualizări: 2183