Seri duhovniceşti în Parohia Mâtnicu-Mare

Seri duhovniceşti în Parohia Mâtnicu-Mare
În Parohia Mâtnicu-Mare au fost organizate tradiţionalele seri de catehizare
Autor: Pr. Raul But
În perioada 3-7 decembrie 2012, în Parohia Mâtnicu-Mare, Protopopiatul Caransebeş, parohie ce face parte din Cercul Pastoral-Misionar Constantin-Daicoviciu, au avut loc tradiţionalele seri duhovniceşti, în care credincioșii au fost chemați să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune și ascultarea Cuvântului Sfintei Scripturi.

„În fiecare seară, prezenţa a câte unui preot invitat a fost prilej de bucurie pentru cei prezenți, conștienți că rugăciunea a doi sau mai mulți preoți are putere mai mare înaintea Bunului Dumnezeu. După oficierea slujbelor specifice acestei perioade binecuvântate a Postului Crăciunului, preoţii invitaţi au ţinut un cuvânt de învăţătură credincioşilor, menit să îndrepteze și să descopere calea spre cunoașterea lui Dumnezeu, fiind ascultat cu atenție de credincioși”, a arătat pr. paroh Raul But.

Astfel, luni, 3 decembrie, pr. Timiș Petrică – Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Caransebeş a vorbit credincioşilor despre cunoașterea lui Dumnezeu ca fiind o descoperire cerească celor credincioși. Marţi seara pr. Negrei Nicolae de la Parohia Măru a vorbit despre folosul rugăciunii comune în Postul Nașterii Domnului. Invitatul de miercuri a fost pr. arhim. Constantin Timiș, vicar-administrativ al Episcopiei Caransebeșului, care în cuvântul său a vorbit despre practicarea virtuților ca modalitate modalitate concretă de apropiere a omului de Dumnezeu.

Pr. Protos. Casian Rușeț, secretar eparhial, a vorbit joi seară credincioşilor despre întristarea aducătoare de bucurie duhovnicească. În aceeaşi seară, toți copiii prezenți au primit daruri din partea parohiei, iar din partea pr. Casian Ruşeţ iconiţe cu Sfântului Ierarh Nicolae, dăruitorul de bucurie.Vineri, 7 decembrie, Pr. Bob Aron – Parohia Rugi, a vorbit credincioşilor despre Sfânta Scriptură, locul în care îl găsim pe Adevăratul Dumnezeu".

Corul de colindători al parohiei, conduși de preoteasa Felicia But și de tânărul teolog Cristian Nicolae Iova au încheiat fiecare seară de rugăciune, invitând la cântare pe toți credincioșii prezenți. Serile duhovniceşti vor fi încununate prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, duminică 16 decembrie, la orele după-amiezii, de către un sobor de şapte preoţi din parohiile învecinate.

Data: 15 decembrie 2012 • Vizualizări: 768