Sesiune de formare profesională în Protopopiatele Reşiţa și Oravița

Sesiune de formare profesională  în Protopopiatele Reşiţa și Oravița
Începând de luni 30 mai 2011, se desfăşoară, la Reşiţa și la Oravița, a doua etapă a programului de formare profesională – perfecţionare pentru ocupaţia de muzeograf, realizat de Episcopia Severinului şi Strehaiei în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului
Autor: Pr. Valentin Popovici
Începând de luni 30 mai 2011, se desfăşoară, la Reşiţa, a doua etapă a programului de formare profesională – perfecţionare pentru ocupaţia de muzeograf, realizat de Episcopia Severinului şi Strehaiei în parteneriat cu Episcopia Caransebeşului.

Cea de-a doua serie, alături de lectorii prezenţi, se vor axa pe latura practică a proiectului, simulând deprinderea completării caietelor de practică, respectiv cerinţele inventarierii în mod corect şi ordonat a unui bun de patrimoniu bisericesc. Având în vedere că întreaga simulare este creată pentru stimularea învăţării, accentul este pus pe schimbul de idei, exemple, experienţe şi muncă în echipă. Nu există decât o singură soluţie optimă, şi anume învăţarea. Însuşi procesul de evaluare a soluţiilor optime este foarte important în rezultatul final.

Pe parcursul celor trei zile de formare, cursanţii au posibilitatea să dobândească abilităţi eficiente acestui domeniu, să cunoască diferite modalităţi de comunicare şi să câştige experienţă în vederea realizării unei perspective şi promovări organizaţionale. Menirea formării şi instruirii acestor competenţe este aceea de a crea situaţii din care participanţii să înveţe ceva din ceea ce este compatibil cu domeniul în care lucrează. În consecinţă, cursanţii îndeplinesc un rol important în dezvoltarea unui mediu propice învăţării inventarierii unui bun de patrimoniu. Orice cursant care participă la o astfel de sesiune de formare şi instruire reprezintă un adevărat „instrument” de sprijin în cadrul procesului de desfăşurare a programelor de formare şi instruire şi de ajutor pentru participanţi, în vederea îndeplinirii obiectivelor pe care şi le propun.

La sesiunea de formare participă, conform grupului ţintă declarat al modulului, persoane cu funcţii manageriale de la universităţi şi muzee din Bucureşti, Timişoara, Craiova sau Braşov. O acţiune similară a avut loc şi în Protopopiatul Oraviţa la care au luat parte clerici şi laici aparținând acestui protopopiat.

Data: 1 iunie 2011 • Vizualizări: 1643