Sfinții Apostoli Petru și Pavel sărbătoriți în Episcopia Caransebeșului

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sărbătoriți în Episcopia Caransebeșului
La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin și Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Govândari” din Reșița își vor sărbători ocrotitorii
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin își va sărbători ocrotitorii. Cu acest prilej Sfânta Liturghie va fi oficiată de către delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți.

Piatra de temelie a bisericii schitului Bogâltin s-a pus în anul 1949, construcţia fiind dirijată şi executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioşilor din Bogâltin, Cornereva şi de pe Valea Almăjului. Târnosirea bisericii s-a făcut în ziua de 8 iulie 1959, de către IPS Vasile Lăzărescu, Mitropolitul Banatului.

De asemenea, Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Govândari” din Reșița va îmbrăca haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie va fi oficiată de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ bisericesc al Episcopiei Caransebeșului, delegatul Chiriarhului, înconjurat de un sobor de preoți.

Parohia din cartierul Lunca Bârzavei, sau „Govândari” cum este cunoscut de toată lumea, are o biserică închinată celor doi mari apostoli, construită între anii 1995-1998, ca primul locaş de cult edificat în oraş după a doua conflagraţie mondială. Parohia din Govândari este cunoscută prin legăturile speciale ce le are cu românii din Serbia, Ungaria şi Italia, dar şi prin multiplele acţiuni culturale, sociale şi religioase pe care le desfăşoară.

La acest mare praznic, în cinstea celor doi mari apostoli ai creştinătăţii, municipiul Reşiţa îşi serbează ocrotitorii, prilej pentru organizarea mai multor manifestări culturale şi artistice pentru toţi locuitorii oraşului reşedinţă de judeţ.

Data: 27 iunie 2014 • Vizualizări: 1380