Sfânta Cruce cinstită în Parohia Borlovenii Vechi

Sfânta Cruce cinstită în Parohia Borlovenii Vechi
Luni, 14 septembrie, credincioşii din Parohia Borlovenii Vechi, alături de preotul paroh, au făcut un pelerinaj la locul unde este amplasată cea mai înaltă cruce de lemn din ţara noastră
Autor: Pr. dr. Petrică Zamela
Luni, 14 septembrie, cu ocazia Praznicului Înălţării Sfintei Cruci, în Parohia Borlovenii Vechi, unde este amplasată cea mai înaltă cruce de lemn din ţara noastră, la ceas de seară, după oficierea vecerniei, credincioşii alături de preotul paroh, au făcut un pelerinaj la locul unde este amplasată crucea, loc ce străjuieşte şi domină Valea Almăjului.

Aici a fost citit acatistul Sfintei Cruci şi al Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolitul Timişoarei şi ocrotitorul Banatului, dar şi rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

Această Sfântă Cruce a fost ridicată de credincioşii parohiei Borlovenii Vechi, în semn de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu de-a lungul istoriei, fiind confecţionată din lemn de gorun cu o înălţime totală de 19 metri.

Crucea a fost sfinţită de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la data de 12 octombrie, 2013, devenind de atunci un loc de pelerinaj şi rugăciune pentru săteni şi nu numai.

Data: 18 septembrie 2015 • Vizualizări: 675