Sfânta Cruce pe înţelesul tuturor

Sfânta Cruce pe înţelesul tuturor
Continuând buna colaborare cu profesorii de Religie de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşiţa, biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari, din Reşiţa, a găzduit o oră de Religie deosebită
Autor: Protopop Petru Berbentia
Continuând buna colaborare cu profesorii de Religie de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşiţa, biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari, din Reşiţa, a găzduit o oră de Religie deosebită: elevii clasei a VIII-a au vorbit colegilor lor din clasa a V-a despre Sfânta Cruce. Ora de Religie a început cu rugăciunea „Împărate Ceresc”, rostită de toţi cei prezenţi, apoi prof. Ilie Bădescu a deschis lecţia, explicând cum se va desfăşura.

A urmat o prezentare a temei printr-un program alcătuit pentru calculator, de către elevele Dimcea Karina şi Andreea Giujdic, care au evidenţiat aspectele istorice dar şi biblice ale închinării la Sfânta Cruce. De mare ajutor a fost proiectorul şi ecranul folosit la toate acţiunile comune, desfăşurate în biserică.

În final, preotul paroh Petru Berbentia a oferit câteva învăţături referitoare la prefigurări ale Sfintei Cruci în Vechiul Testament, a îndemnat la păstrarea şi manifestarea publică a credinţei strămoşeşti şi a mulţumit doamnei profesoare Diana Raţiu şi domnului profesor Ilie Bădescu, pentru munca ce o depun în educarea religioasă a celor încredinţaţi lor. De asemenea, şi-a manifestat dorinţa şi speranţa că şi în acest an şcolar, elevii şi profesorii lor vor fi o prezenţă permanentă în lăcaşul nostru de cult.

Data: 11 noiembrie 2013 • Vizualizări: 817