Sfântul Arhidiacon Ștefan sărbătorit la Centrul Eparhial

Sfântul Arhidiacon Ștefan sărbătorit la Centrul Eparhial
Vineri, 27 decembrie, de sărbătoarea Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul episcopal
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 27 decembrie, la sărbătoarea Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul episcopal cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Centrului Eparhial din Caransebeș. La Sfânta Liturghie au participat ostenitori ai Centrului Eparhial.

Preasfințitul Lucian în cuvântul său a mulțumit lui Dumnezeu pentru slujirea Sfintei Liturghii în Paraclisul episcopal: „Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat la sfârșitul acestui an să slujim Sfânta Liturghie în Paraclisul episcopal, care a fost sfințit în 30 ianuarie 1948, de vrednicul de pomenire Veniamin Nistor, episcop al Caransebeșului”.

Paraclisul episcopal cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi” a fost târnosit la data de 30 ianuarie 1948 de către vrednicul de pomenire episcopul Veniamin Nistor. Este situat în incinta Reşedinţei Eparhiei Caransebeşului şi a fost folosit ca şi capelă episcopală până la desfiinţarea abuzivă din anul 1949 a istoricei Eparhii a Caransebeşului. Pe perioada comunistă a fost utilizat de către elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, iar în prezent este folosit de către chiriarhul locului, Preasfinţitul Lucian, pentru spovedirea candidaţilor la preoţie, a credincioşilor, a călugărilor şi a preoţilor din Episcopia Caransebeşului.

Data: 27 decembrie 2013 • Vizualizări: 1341