Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan sărbătorit la Parohia Topleț

Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan sărbătorit la Parohia Topleț

Album foto
Ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan a fost una importantă pentru credincioșii din Parohia Topleț, deoarece Preasfințitul Părinte Lucian a fost în mijlocul lor și a săvârșit slujba de sfințire a bisericii parohiale, după care a oficiat Sfânta Liturghie
Autor: Serviciul Prezidial
O zi foarte importantă pentru credincioșii din Parohia Topleț, Protopopiatul Băile Herculane, a fost ziua de astăzi, deoarece pe de o parte și-au cinstit ocrotitorul bisericii parohiale, iar pe de altă parte sfântul locaș a fost binecuvântat de către ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. Îmbrăcați în haine de sărbătoare, copii, tineri și persoane de toate vârstele au venit încă de la orele dimineții să-l întâmpine pe Chiriarh, care a săvârșit slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan”.

În continuare Preasfințitul Lucian înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială, care în ultima perioadă a fost amenajată și înfrumusețată. Pentru devotamentul și implicarea pe care a depus-o părintele paroh Gheorghe Bubă împreună cu buni săi credincioși în lucrările de amenajare și înfrumusețare a sfântului locaș, Preasfințitul Părinte Lucian a oferit păstorului Diploma de onoare „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, iar binefăcătorilor Diploma de excelență „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Biserica din Topleț este singura din Eparhia noastră care îl are ca și ocrotitor pe Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan, iar anul acesta a împlinit 200 de ani de la construirea ei, de aceea se cuvenea ca după două secole de existență să fie resfințită. Încheiem în această zi șirul slujirilor liturgice din acest an, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate și Îl rugam să binecuvinteze anul care va începe cu slujiri frumoase în parohiile noastre, folositoare pentru noi și pentru credincioși care ne sunt dați în păstorire. Nu trebuie să uităm că Sfântul Ștefan este și va rămâne până la sfârșitul veacurilor un model de slujire, mărturisire și iubire jertfelnică pentru evanghelia lui Hristos și pentru mărturisirea adevăratei credințe”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Sfântul Arhidiacon şi întâi Mucenic Ştefan” din Parohia Topleţ a fost ridicată în anul 1816, iar slujba de târnosire a fost săvârșită în 5 mai 1946 de către episcopul de atunci al Caransebeșului Veniamin Nistor.Data: 28 decembrie 2016 • Vizualizări: 1221