Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii în Episcopia Caransebeșului

Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii în Episcopia Caransebeșului

Album foto
O delegație condusă de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a adus Moaștele Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii în Episcopia Caransebeşului
Autor: Serviciul Prezidial
Cu prilejul sărbătoririi hramului catedralei episcopale din Caransebeș, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă, 11 mai, au fost aduse spre închinare în Episcopia Caransebeșului, moaștele Sf. Cuv. Antonie de la Iezerul Vâlcii, de către o delegație condusă de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Sfintele moaște au fost întâmpinate la reşedinţa episcopală de Preasfințitul Părinte Lucian după care au fost purtate în procesiune la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș de către de ierarhi, preoți și diaconi din localitate și împrejurimi, şi foarte mulţi credincioși bănățeni. În continuare, a fost oficiată slujba Vecerniei cu litie de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înalpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, şi a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. De asemenea la slujbă au participat preoţi, elevi seminarişti şi studenţi teologi, maici precum şi un număr însemnat de credincioşi.

Sfintele odoare se vor alfa în Catedrala episcopală a Banatului Montan, până duminică seara, când vor fi depuse în paraclisul episcopal „Sfinții Trei Ierarhi”, din incinta Centrului eparhial.


Data: 11 mai 2013 • Vizualizări: 1477