Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș cinstit în Episcopia Caransebeșului

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș cinstit în Episcopia Caransebeșului

Album foto
La sărbătoarea „Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, ocrotitorul Banatului, biserica din incinta Protopopiatului Reşiţa şi-a prăznuit ocrotitorul
Autor: Serviciul Prezidial
La sărbătoarea „Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, ocrotitorul Banatului, biserica din incinta Protopopiatului Reşiţa şi-a prăznuit ocrotitorul. Cu acest prilej, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie.

„Mântuitorul Iisus Hristos, în evanghelia de astăzi, spune următorul cuvânt: «Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-mi urmeze Mie». Este un cuvânt pe care sfinții în mod special l-au înțeles și creștinii, la modul general, încearcă să-l înțeleagă. Astăzi biserica noastră îl pomenește și îl cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, care, împreună cu ceilalți sfinți, care au bineplăcut lui Dumnezeu din veac, au înțeles acest cuvânt la Mântuitorului Iisus Hristos din evanghelia care s-a citit astăzi, în Duminica după Înalțarea Sfintei Cruci. Noi, încercăm să înțelegem cuvântul evangheliei de astăzi, este o chemare pe care Hristos Domnul o face ficăruia, o chemare pe care Hristos o face nouă celor care ne-am asumat viața de creștini și care ne-am botezat în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitoul Banatului, dar și al acestei sfinte biserici, a înțeles să-L urmeze pe Hristos din tinerețe, din tinerețile sale s-a supus Domnului, cu rugăciunile, cu ostenelile și cu postul”, a arătat Preasfințirul Lucian, în cuvântul adresat credincioșilor.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului, iar la Sfânta Liturghie a participat un număr însemnat de credincioşi și credincioase din toate parohiile reşiţene și împrejurimi.

Biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reşiţa a fost construită în anul 1846, ulterior a fost mărită în anul 1930. Între anii 1983-1987 sfântul locaș a fost împodobit cu pictură în frescă, realizată de către Elvira Dăscălescu. La final, toți credincioșii care au participat la hramul bisercii din incinta Protopopiatului Reșița au primit din partea ierarhului bănățean anaforă și iconițe.


Data: 16 septembrie 2013 • Vizualizări: 1358