Sfântul Ierarh Nicolae - Sfântul care aduce bucurie

Sfântul Ierarh Nicolae - Sfântul care aduce bucurie
Sfântul Ierarh Nicolae a fost sărbătorit prin ample acțiuni, în special cu copiii și tinerii, în mai multe parohii ale Episcopiei Caransebeșului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița
Ziua de prăznuire a Sf. Ierah Nicolae a reprezentat pentru tinerii și copiii de la Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din Oravița, prilej de comuniune și bucurie duhovnicească. Încă din seara zilei de 5 decembrie, cei care au împlinit vârsta de 7 ani cu emoție s-au apropiat de scaunul spovedaniei, urmând ca în ziua cinstirii sfântului-mult iubit de copiii mici și mari, să guste din Trupul și Sângele lui Hristos. La finalul Sf. Liturghii cei mai mici dintre membrii centrului au recitat poezii dedicate Sf. Ierarh Nicolae și împreună cu doamna profesoară Cristina Zainea au intonat un colind închinat sfântului. Așa cum era de așteptat, după ce am primit binecuvântare de la părintele paroh, Sf. Nicolae ne-a purtat de grijă și în acest an, copiii fiind răsplătiți cu daruri și nelipsitele nuielușe. Cu promisiunea că vom fi mai cuminți în anul care bate la ușă, i-am adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această zi binecuvântată.

Sfântul Nicolae la Moldova Nouă
Sfântul Nicolae a fost sărbătorit și anul acesta cu mare bucurie în Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Moldova Nouă. Copii însoțiți de părinți într-un număr de peste 80 au venit și au participat la Sfânta Liturghie, unde părintele protopop Bogoliub Martinovici și părintele Gheorghe Băloi i-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Iisus Hristos, apoi au primit din partea Bisericii daruri. Prin această acțiune s-a arătat încă o dată frumoasa colaborare a Bisericii cu Școala, deoarece majoritatea copiior au fost însoțiți de profesori și educatori. La sfârșitul Sfintei Liturghi, copiii Centrului de Tineret Sf. M. Mc. Gheorghe din Moldova Nouă au susținut un program de colinde urând tuturor sărbători fericite. Aceată sărbătoare a fost o bucurie pentru toată parohia căci bătrâni și tineri s-au bucurat împreunăa de cel mai iubit dinte sfinți colindând și așteptând astfel marele Praznic al Nașterii Domnului.

Sfântul Nicolae sărbătorit și la Câlnic
An de an, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, în locaşul de cult al Parohiei Câlnic, se desfăşoară proiectul „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor”. Ajuns la a XV-a ediţie, proiectul s-a desfăşurat după un program care a încântat auditoriul prezent prin poeziile şi colindele de sărbătoare, iar la sfârşit copiii au fost răsplăţi cu daruri. Acţiunea a continuat cu un alt mini-proiect parohial „Dar din darurile Sfântului Nicolae” destinat unor familii sărace cu venituri modeste şi copii mulţi. Darurile au constat în alimente, dulciuri, jucării şi obiecte vestimentare. „Tradiţia filantropică a Bisericii este foarte veche, s-a născut odată cu ea. Sfântul Nicolae este un exemplu în acest sens. Un model pe care noi îl urmăm permanent atunci când ne gândim la semenii noştri. Misiunea noastră este să creăm şi o punte de legătură între cei care sunt în nevoi sau în situaţii dificile cu cei care doresc să ajute şi astfel prin Biserică să afle mai uşor drumul spre veşnicie” .

Data: 8 decembrie 2015 • Vizualizări: 373