Sfântul Pantelimon cinstit de bolnavii Spitalului din Moldova Nouă

Sfântul Pantelimon cinstit de bolnavii Spitalului din Moldova Nouă
Ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor a adus o rază de speranță pentru bolnavi din spitalul Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor a adus o rază de speranță pentru bolnavi din spitalul Moldova Nouă. La orele după-amiezii, părintele Ion Nedelcu alături de părintele Ionel Prisecaru a săvârșit Acatistul Sfântului Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor în prezența bolnavilor și a cadrelor medicale din spitalul Moldova Nouă.

În cuvântul de învățătură părintele Ion Nedelcu a evidențiat câteva aspecte din viața Sfântului Pantelimon, îndemnând bolnavii să stăruiască în credință și rugăciune: „Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor și creștin următor lui Hristos. Nu suntem doctori, nu suntem nici tămăduitori, dar mângâietori putem fi, alinători de suferință cu putere omenească și cu dorința de bine pentru cel care suferă asta o putem face și noi, să ne rugăm pentru cei dragi ai noștri care sunt bolnavi, pentru ca văzând Dumnezeu rugăciunile noastre să se milostivească și să tămăduiască toată boala sufletească și trupească” a mai precizat părintele Nedelcu. A urmat o vizită prin saloanele spitalului, oferindu-le bolnavilor iconițe și ungându-i cu untdelemn sfințit.

Sfântul Pantelimon este pomenit în data de 27 iulie și este adesea numit „doctor fără de arginti”, arătându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi și s-a mulțumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui și nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute.

Data: 27 iulie 2016 • Vizualizări: 275