Sfântul Pantelimon cinstit la Moldova Nouă

Sfântul Pantelimon cinstit la Moldova Nouă
Ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, a constituit un moment de rugăciune și mângâiere pentru bolnavii spitalului din Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, a constituit un moment de rugăciune și mângâiere pentru bolnavii spitalului din Moldova Nouă. La orele dimineții părintele Remus Căta însoțit de un grup de credincioși a oficiat Acatistul Sfântului Pantelimon vizitând bolnavii la saloanele lor și rugându-se pentru sănătatea trupească și sufletească a celor în suferință.

La orele serii, părintele Ion Nedelcu însoțit de tinerii de la Centrul de tineret Sfânta Varvara din Moldova Nouă, au vizitat și ei bolnavii, rostind la capela din incinta spitalului un frumos buchet de acatiste și rugăciuni pentru cei bolnavi și pentru mângâierea sufletelor. La slujbă au participat cadrele medicale din spital și bolnavii internați. În cuvântul de învățătură părintele Ion Nedelcu a subliniat: „astăzi când prăznuim pe Sfântul Mucenic Pantelimon, ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor, dar și sfântul al cărui hram îl poartă această capelă din spital, tinerii noștri din oraș au dorit să arate bolnavilor că nu sunt uitați”.

Sfântul Mucenic Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți și mai venerați sfinți ai Bisericii. Pomenit în data de 27 Iulie, este numit „doctor fără de arginți”, relevându-se prin aceasta cum că el nu pretindea de la nimeni vreun fel de plată pentru binefacerile săvârșite. Este considerat ocrotitor al medicilor și vindecător al bolnavilor, fiind un model de medic următor lui Hristos.

Data: 29 iulie 2017 • Vizualizări: 544