Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa Patriarhală

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa Patriarhală
La Reședința Patriarhală au avut loc astăzi, 09 februarie 2016, lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel
Autor: www.basilica.ro
După cuvântul de deschidere a Întâistătătorului Bisericii noastre, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a susţinut meditaţia duhovnicească Hermeneutica paternităţii duhovniceşti a ierarhului şi receptarea ei în contextul crizei spirituale contemporane.

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod privind viaţa Bisericii și a societății


-Binecuvântarea și sprijinirea organizării la nivel naţional a Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”. Acest eveniment se va desfăşura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creștine tradiționale.

-Aprobarea unor măsuri sporite pentru asigurarea desfășurării în liniște a slujbelor religioase, protejată de dispozițiile 381 din Codul penal care sancționează cu închisoare sau amendă „împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat și funcționează potrivit legii”, precum și de dispozițiile legale care sancționează tulburarea liniștii publice.

-Punerea în aplicare cu strictețe de către unitățile de cult a normelor legale privind protecția și prevenirea incendiilor în lăcașurile de cult, precum și protejarea monumentelor istorice.

-În contextul fenomenului emigrației actuale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe toți părinții care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceștia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenței fizice și afective a părinților.

-Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog și coresponsabilitate socială pentru a fi depășite stările conflictuale din societatea de azi.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Data: 9 februarie 2017 • Vizualizări: 476