Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil prăznuiți în Parohia Berzasca

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil prăznuiți în Parohia Berzasca
La sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, biserica parohială din Berzasca își prăznuiește ocrotitorii
Autor: Pr. Băloi Gheorghe
În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica noastră cinstește Soborul Sfinților Mihail si Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fară de trupuri. Deci, pe 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.

Astfel și Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Berzasca s-a umplut de credincioși pentru a participa la slujba vecerniei unită cu Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Slujba a venit ca o binecuvântare pentru credincioși care în data de 8 noembrie își prăznuiesc hramul bisericii.

La slujbă au participat preoții din Clisura Dunării: pr. Băloi Gheorghiță, pr. Ienea Mihai, pr. Ienea Cristian, pr. Căta Remus, pr. Matei Ioan, pr. Nistoran Dorin și pr. Nistoran Daniel, în frunte cu prea onoratul părinte protopop Bogoliub Martinovici, cântarea religiaosă fiind susținută de grupul „Sfinții Brâncoveni” din București.

În încheiere părintele protopop Martinovici Bogoliub a ținut să mulțumească preoților slujitori precum și credincioșilor pentru participarea la această sfântă slujbă, subliniind totodată importanța îngerilor în cultul creștin ortodox dar și în viața cotidiană a creștinilor arătând că: „dintre toţi Sfinţii îngeri, cei mai mari binefăcători ai oamenilor s-au arătat Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, din care motiv se şi pomenesc astăzi, cu alese prăznuiri şi cântări de laudă, dimpreună cu toate cetele îngereşti, ei fiind totodată şi patroni spirituali ai acestei parohii”.

Data: 7 noiembrie 2017 • Vizualizări: 1016