Sfinții Trei Ierarhi - modele de educație creștină

Sfinții Trei Ierarhi - modele de educație creștină
De ziua cinstirii Sfinților Trei Ierarhi Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, dimpreună cu Centrul de Tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, au organizat la Biserica „Sf. Nicolae”, sub oblăduirea părintelui paroh Silviu Ferciug, cea de-a III-a ediție a simpozionului intitulat „Sfinții Trei Ierarhi, modele de educație creștină”
Autor: Gabriela Șerban
Marți, 30 ianuarie, de ziua cinstirii celor Trei Sfinți Ierarhi, cei trei „luminători”, ocrotitori ai instituțiilor de învățământ teologic, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, dimpreună cu Centrul de Tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, au organizat la Biserica „Sf. Nicolae”, sub oblăduirea părintelui paroh Silviu Ferciug, cea de-a III-a ediție a simpozionului intitulat „Sfinții Trei Ierarhi, modele de educație creștină”.

Cu atât mai important s-a dovedit evenimentul cu cât acesta s-a încadrat armonios în frumoasa sărbătoare a Zilelor Tineretului Ortodox, sărbătoare desfășurată în perioada 29 ianuarie – 2 februarie cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Publicul numeros prezent, dar și tinerii însoțiți de dascălii îndrumători, au ascultat câteva expuneri și prezentări de cărți susținute de pr. drd. Silviu Ferciug și prof. dr. Dorel Viorel Cherciu, iar copiii și tinerii, îndrumați de prof. Gianina Mură și voluntarii Centrului de tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română au pregătit un recital menit a sublinia importanța zilei. Corul „Armonia” a fost cel care a înnobilat, ca întotdeauna, evenimentul.

Așadar, în ziua cinstirii celor Trei Ierarhi, la Biserica Sf. Nicolae din Bocșa Română, dascăli – modelatori de suflet și minte – și-au dat mâna și au oferit celor prezenți o lecție de cinstire nu doar a celor Trei Sfinți Ierarhi, dar și a acelor astfel de dascăli: preoți, profesori, învățători, părinți și bunici educatori ai celor șapte ani de acasă. Un eveniment de suflet pentru toate sufletele prezente. În final, organizatorii au oferit diplome de apreciere tuturor celor implicați în buna desfășurare a simpozionului.

Data: 30 ianuarie 2018 • Vizualizări: 484