Sfințirea Centrului de tineret din Parohia Moniom

Sfințirea Centrului de tineret din Parohia Moniom

Album foto
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături ieri seară de copiii și tinerii de la Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Moniom, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături ieri seară de copiii și tinerii de la Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Moniom, Protopopiatul Reșița. În urma amplelor lucrări de renovare a centrului Preasfinția Sa a sfințit locul unde acești copii își desfășoară activitățile. De asemenea, a sfințit și o troiță ce a fost amplasată în fața acestei locații. La eveniment au fost prezente și autoritățile locale, credincioși din parohie, dar și din municipiul Reșița.

„Acest sat micuț a devenit capitala tinerilor din Banatul de Munte pentru că aici la Moniom nu vin doar tineri din localitate, ci vin din Reșița, Bocșa și putem spune că vin din tot județul, pentru că aici s-a născut ATOR Banatul de Munte. De azi înainte copiii și tinerii din Episcopia Caransebeșului au o reședință, acest centru pe care azi l-am inaugurat și l-am binecuvântat. Sfinții Arhangheli ocrotesc satul, biserica și acest centru și credem că sfinții îngeri îi ocrotesc pe toți copiii botezați în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh pentru că toți la botez primim un înger păzitor și prima rugăciune pe care o învață fiecare copil creștin ortodox este rugăciunea adresată îngerului păzitor”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Toți cei care s-au implicat în renovarea și înfrumusețarea centrului au primit din partea ierarhului Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea” și acte de cinstire. După sfânta slujbă membrii centrului de tineret îmbrăcați în costume populare au deschis ruga satului printr-un program artistic de cântece și dansuri populare.

Activitățile centrului se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, în fosta școală a satului Moniom, în spații amenajate de către oameni de bine și părinții copiilor, sub directa coordonare a părintelui paroh Mihai Ciucur. Serviciile centrului de tineret sunt oferite gratuit, în regim after-school tuturor copiilor și tinerilor care doresc să crească frumos și să se formeze în spiritul valorilor morale promovate de Biserică.

Activitățile derulate în centru sunt susținute de o echipă de specialiști din diverse domenii de activitate care își oferă serviciile în mod gratuit. Acestora li se adaugă tineri liceeni sau studenți care sprijină activitatea centrului în mod voluntar.


Data: 29 mai 2018 • Vizualizări: 790