Sfințirea troiței din comuna Eftimie Murgu

Sfințirea troiței din comuna Eftimie Murgu

Album foto
În Duminica a treia din Postul Mare Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Eftimie Murgu din Protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
Cei care merg spre comuna Eftimie Murgu, de asemenea și cei care ies din localitate pot să se închine în fața Troiței ce se află în intersecția ce bifurcă drumul național Iablanița-Bozovici, înspre comună. Această troiță ridicată recent a fost sfințită în Duminica închinată Sfintei Cruci, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în prezența autorităților locale și a credincioșilor din Parohia Eftimie Murgu. Ierarhul împreună cu clerici și credincioși a pornit, apoi, spre biserica parohială cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ioan Dănuț Liuba, ce va fi hirotonit preot pe seama Parohiei Izgar. De asemenea părintele paroh Cristian Mokesch a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar celor care au contribuit la ridicarea troiței Părintele Episcop le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Pentru purtarea de grijă și păstorirea cu jertfă a întregii eparhii și implicit a credincioșilor din Parohia Eftimie Murgu, Preasfințitul Părinte Lucian a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei, oferit de către administrația locală.

„Am constat la Eftimie Murgu că avem un preot paroh destoinic, evlavios, misionar și implicat în viața tinerilor și credincioșilor și de asemenea avem o turmă cuvântătoare receptivă. Noi i-am încurajat astăzi pe bunii noștrii credincioși de aici să-L urmeze pe Mântuitorul, să-și asume crucea cu responsabilitate și demnitate, să lepede viața egoistă și cu toții să încercăm să fim mai buni, iubitori față de aproapele și iubirea absolută să i-o oferim atotputernicului Dumnezeu, Creatorul, Mântuitorul și Sfințitorul sufletelor noastre. Îi felicităm pe toți și le dorim ca în continuare să aibă un post binecuvântat, ca împreună la Praznicul Praznicelor să ne bucurăm de Învierea Mântuitorului, care Prin cruce s-a pogorât la iad și prin curce a dobândit iertarea păcatelor întregii omeniri. Să ne urmăm și noi credința moșilor și strămoșilor noștrii și să rămânem ancorați în crucea Mântuitorului, să nu ne lepădăm de cruce, ci să ne-o asumăm, căci Domnul și-a luat crucea și a răstignit păcatele noastre, de aceea datori suntem să ne răstignim păcatele și poftele ca să înviem la o nouă viață cu Hristos”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

La acestă zi de sărbătoare au fost foarte mulți credincioși, autorități locale, precum și numeroși copii îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

Tot în această zi Ierarhul a vizitat și sediul centrului de tineret din localitate „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde a interacționat cu copiii și tinerii ce desfășoară diverse activități aici, coordonați de părintele paroh.


Data: 20 martie 2017 • Vizualizări: 2132