Sfințirea unei noi capele școlare la Reșița

Sfințirea unei noi capele școlare la Reșița

Album foto
Marți, 8 martie, la Colegiul Tehnic Cărășan din Reșița s-a sfințit Capela școlară cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Marți, 8 martie, la Colegiul Tehnic Cărășan din Reșița s-a sfințit Capela școlară cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”. Slujba a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în prezența conducerii unității școlare, a cadrelor didactice, precum și a elevilor care învață la acest colegiu. La final Ierarhul a acordat acte de cinstire celor care s-au implicat în amenajarea sfântului locaș. De asemenea Preasfințitul Părinte Lucian a oferit o cruce de binecuvântare pentru această capelă, care va deservi în special ca laborator de religie.

„Părintele profesor care își desfășoară activitatea aici, în ultima vreme a amenajat dintr-o sală de curs o capelă ce are ca ocrotitori pe Sfinții Trei Ierarhi, deoarece și în școlile laice acești sfinți sunt modele, atât pentru dascăli, cât și pentru elevii care învață și se roagă într-o școală laică nu doar într-una cu specific teologic. Nu putem face educație religioasă fără formare spirituală și fără rugăciune și de aceea în primul trimestru al acestui an care este declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre educației religioase a tineretului ortodox am binecuvântat o capelă care împodobește această școală”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Unitatea şcolară a început să funcţioneze de la 1 septembrie 1972 sub denumirea „Liceul Industrial de Construcţii ” Reşiţa. În anul 2010, Consiliul de Administraţie şi direcţiunea şcolii a demarat procedura de a obţine statutul de colegiu, iar de la 1 septembrie 2011 şcoala se numeşte Colegiul Tehnic Cărășan şi îşi continuă misiunea şi viziunea educativă și în prezent. Pentru activitatea deosebită desfăşurată de elevii şi cadrele didactice, unitatea de învățământ a primit titlul de „Școală Europeană” în anul 2011.

„Îi mulțumim Preasfințitului Părinte Lucian că a venit în mijlocul nostru pentru a sfinții acest spațiu școlar cu destinație religioasă. Noi, cadrele didactice, precum și elevii din această școală sperăm ca pe viitor prin întreaga noastră activitate să demonstrăm că spiritul credinței rămâne viu în inimile noastre”, a arătat profesor Lucia Ţârlea, directorul Colegiului Tehnic Cărăşan din Reșița.

La capela cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Colegiului Tehnic Cărăşan din Reșița se va oficia Sfânta Liturghie în fiecare săptămână, precum și alte slujbe necesare. De asemenea capela va deservi și pentru diverse activități cu specific religios ale elevilor unității de învățământ.


Data: 9 martie 2016 • Vizualizări: 750