Sfinţirea unei noi troiţe la "biserica de lemn" din Caransebeş

Sfinţirea unei noi troiţe la "biserica de lemn" din Caransebeş

Album foto
Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a sfinţit o nouă troiţă în curtea bisericii cu hramul "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena" din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Dacă în ziua praznicului Sfinţilor Împăraţi şi întocmai cu apostolii Constantin şi Maica sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a slujit în Moldova Nouă, la biserica parohială din localitate, care îi are ca ocrotitori, sâmbătă 22 mai 2010, Chiriarhul Eparhiei Caransebeşului a fost în mijlocul credincioşilor parohiei "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena" din Caransebeş.

Începând cu ora 9.00, Preasfinţia Sa a săvârşit Sf. Liturghie arhierească alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor parohiei. La momentul cuvenit, Ierarhul a sfinţit noua troiţă din curtea bisericii, ctitorită la iniţiativa parohiei de către familia Tarţa, credincioşi ai parohiei caransebeşene, în memoria fiicei lor Mariana Ionela, trecută la Domnul.

Biserica "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena" din Caransebeş a fost citorită de către vicarul administrativ al Episcopiei Caransebeşului Constantin Bertea în anul 2000, iar din anul 2006, odată cu mutarea Seminarului Teologic "Episcop Ioan Popasu" în clădirile nou amenajate din curtea bisericii parohiale, deserveşte şi elevilor seminarişti pentru programul zilnic de rugăciune, dar şi pentru cursurile practice ale elevilor.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Ierarhul a explicat istoria aflării Sfintei Cruci de către împărăteasa Elena, punând la sufletul celor prezenţi bucuria cinstirii atât a Sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cât şi a sfinţilor care ocrotesc biserica parohială şi care prin pronia divină au avut binecuvântarea cerească de a afla lemnul Crucii pe care s-a jertfit Iisus Hristos Mântuitorul


Data: 22 mai 2010 • Vizualizări: 1465