Simpozion biblic la Caransebeș

Simpozion biblic la Caransebeș

Album foto
Secția de teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș, din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, din Reșița, a organizat joi, 13 noiembrie, Simpozionul național biblic „Sfânta Scriptură, izvor al cunoașterii și vieții creștine”
Autor: Serviciul Prezidial
„Ziua Bibliei” a fost sărbătorită și la Caransebeș în mod deosebit. Astfel în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Gură de Aur, declarată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Ziua Bibliei”, Secția de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș, din cadrul Universității „Eftimie Murgu”, din Reșița, a organizat Simpozionul național biblic „Sfânta Scriptură, izvor al cunoașterii și vieții creștine”. Evenimentul cultural, ajuns la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cu participarea profesorilor de la disciplinele biblice a mai multor facultăți de teologie din țară.

„Credem că prin acest simpozion întărim cuvântul lui Dumnezeu și Sfânta Scriptură poate fi înțeleasă și mai bine de către noi toți. Fiecare avem de învățat chiar dacă suntem ierarhi, preoți, monahi sau profesori de teologie, deoarece Sfânta Scriptură este un izvor nesecat de bogăție duhovnicească și de mesaj divin. Nădăjduim că începem Postul Nașterii Domnului mai întăriți duhovnicește prin audierea referatelor care s-au prezentat astăzi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Simpozionul a fost organizat în două sesiuni, prezentându-se în prima sesiune referate cu teme ale Vechiului Testament, iar în cea de-a doua sesiune referate cu teme ale Noului Testament.

„Întâlnirea de astăzi va consolida relația bibliștilor ortodocși din România și de asemenea va aduce un plus de cunoaștere din partea teologilor și tinerilor seminariști, pentru a înțelege mai bine rolul Sfintei Scripturi și al interpretării ei. În felul acesta o să se înțeleagă că Sfânta Scriptură este un cuvânt viu care rodește și zidește în inima fiecăruia”, a arătat pr. conf. univ. dr. Ilie Melniciuc de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Pe marginea fiecărui referat prezentat au fost luări de cuvânt, punându-se întrebări din partea celor prezenți. La Simpozion au fost prezente cadre didactice, studenți de la licență și master și elevi seminariști de la instituțiile de învăţământ teologic din Caransebeș.


Data: 13 noiembrie 2014 • Vizualizări: 898