Simpozion dedicat educației religioase a tinerilor

Simpozion dedicat educației religioase a tinerilor

Album foto
Timp de două zile, preoți, profesori și voluntari din Episcopia Caransebeșului au dezbătut mai multe strategii de dezvoltare a misiunii cu tinerii
Autor: Departamentul de tineret
Timp de două zile, preoți, profesori și voluntari din Episcopia Caransebeșului au dezbătut mai multe strategii de dezvoltare a misiunii cu tinerii. Ei s-au adunat vineri, 7 octombrie și sâmbătă, 8 octombrie, la sediul Protopopiatului Băile Herculane pentru a găsi forme concrete de educație religioasă a tinerilor. Simpozionul numit „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor” a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de către Departamentul de tineret al Eparhiei. Evenimentul s-a adresat preoților, profesorilor și tuturor voluntarilor care activează și formează copiii și tinerii din cadrul rețelei centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

În prima zi s-a prezentat activitatea centrelor de tineret într-o formă în care să se înțeleagă minusurile și plusurile în ceea ce privește misiunea cu tinerii sub forma acestor centre. Sâmbătă s-au propus strategii pe care coordonatorii și voluntarii ce activează la centrele de tineret să le urmeze pe termen scurt, mediu și lung. De asemenea, au fost și prezentări și susțineri de teme de către reprezentanții centrelor, dar și de invitați care au încurajat lucrarea cu tinerii și copiii în această formă.

„Propunerile venite de pe întreg cuprinsul eparhiei, de la aceste centre de tineret, au fost foarte valoroase și vor constitui practic punctul de plecare al strategiei Departamentului nostru de tineret pentru anul următor. Ne propunem ca în anul care vine să angrenăm toate centrele de tineret în activități comune la nivel macro, adică proiecte mai de impact, vizibile din punct de vedere social și la nivelul cât mai multor comunități. De asemenea, ne propunem și un proiect foarte important în a doua jumătate a anului 2017 și anume organizarea unei reuniuni a tinerilor ortodocși din Banatul de Munte. Discuțiile de la acest simpozion ne-au arătat direcțiile în care trebuie să mergem ca să putem să reușim în demersul pe care ni l-am propus”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Manifestarea a urmărit angrenarea formatorilor și lucrătorilor de tineret, cei care lucrează practic cu copiii și tinerii, atât în plan religios, cât și în plan cultural și artistic.


Data: 10 octombrie 2016 • Vizualizări: 905