Simpozionul „Iubirea creștină” la Băile Herculane

Simpozionul „Iubirea creștină” la Băile Herculane

Album foto
Timp de trei zile aproape 200 de tineri de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița au participat la un Simpozion intitulat „Iubirea Creștină”
Autor: Serviciul Prezidial
Timp de trei zile aproape 200 de tineri de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița au participat la un Simpozion intitulat „Iubirea Creștină”, desfășurat la Casa Ecologică din stațiunea Băile Herculane, 23-25 septembrie. Plecarea lor din Reșița a fost binecuvântată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a săvârșit o slujbă de mulțumire și binecuvântare în biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Protopopiatului Reșița, pentru tinerii care și-au petrecut acest sfârșit de săptămână în tabăra din cadrul proiectului internațional școlar Da EurHope a EurHome.

La sfânta slujbă a fost prezent și părintele prof. Nicolae Chiosa, inspector la disciplina religie în județul Caraș-Severin, cel care este și organizatorul acestei tabere. De asemenea și domnul primar al municipiului Reșița, Ioan Popa, a încurajat tinerii reșițeni în toate acțiunile lor, fiind alături de ei la slujbă. Înainte de a ajunge la locația taberei, tinerii, însoțiți de profesorii lor, au vizitat Centrul Eparhial și Catedrala Episcopală din Caransebeș.

În cele trei zile petrecute la Herculane adolescenții au avut un program divers de rugăciune, conferințe, discuții pe grupe, jocuri de cunoaștere, drumeții, precum și invitați speciali. Astfel că anul acesta alături de ei a fost prezent și domnul prof. univ. dr. Vasile Timiș, inspector şcolar general pentru disciplina religie M.E.N.C.Ș, părintele Moise de la Mănăstirea Oașa, precum și părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea tinerilor reșițeni a avut și scopul de a împărtăși și altora din experiența proiectului Da EurHope a EurHome și pentru a găsi noi participanți. Inițiat în urma cu șase ani, proiectul a creat posibilitatea tinerilor ortodocși din Reșița de a cunoaște tineri de alte confesiuni creștine din Italia, Anglia, Danemarca si Suedia, în cadrul unei tabere care an de an se desfășoară în luna august în Centrul „Giovanni Paolo II” din Loreto, Italia.

Tabăra de la Casa Ecologică s-a încheiat duminică, 25 septembrie, prin oficierea Sfintei Liturghii de către părintele inspector Nicolae Chiosa, în fața unei troiței așezate în curtea pensiunii, în cadrul căreia tinerii care s-au pregătit prin Taina Sfintei Spovedanii în ziua de sâmbătă, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.


Data: 26 septembrie 2016 • Vizualizări: 1577